Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slovenská herečka rodila doma: Tajila to aj pred vlastnou mamou!

Dominika Morávková Zobraziť galériu (3)
Dominika Morávková (Zdroj: Instagram D.M.)

BRATISLAVA - Herečka a speváčka Dominika Morávková patrí k tým ženám, ktoré si zvolili domáci pôrod. Keďže ho však mnohí považujú za nebezpečný, nezverila sa s tým ani vlastnej mame.

Dominika Morávková má doma dve deti - dcéru Améliu a syna Damiána Huga. Kým dievčatko sa narodilo v nemocnici, chlapček prišiel na svet priamo u umelkyne doma. 

Práve pred dvomi rokmi sa Dominika rozhodovala, aký pôrod si zvolí. Damián sa narodil začiatkom marca 2020. 

Slovenská herečka rodila doma:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram DM)

„Keď som sa rozhodla rodiť doma, bola to vtedy ešte veľká neznáma, išla som do toho intuitívne. Strach v mojom prípade nebol väčší ako dôvera v seba,” napísala na sieti Instagram s tým, že je prirodzené, že v takomto prípade cíti strach aj okolie. „Takže sme si s manželom nahlas povedali, čoho sa bojíme, a posilnili jeden druhému dôveru,” dodala. 

Ďalším členom rodiny sa však so svojím zámerom radšej nezdôverila. „Vedela som, že keby som mojej mamine povedala, že to takto cítim, bála by sa o nás. Preto som zvolila cestu nepovedať jej o tom dopredu,” prezradila herečka, no zároveň svojej mame poďakovala za prijatie svojho rozhodnutia. 

Ako ďalej dodala, nikoho týmto nenahovára na domáci pôrod, ani neopisovala hrôzostrašné zážitky z nemocnice. Jednoducho len cítila, že pôrod doma bol v tej chvíli pre ňu tou správnou možnosťou. 

Slovenská herečka rodila doma:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram D.M.)

Viac o téme: Dominika Morávková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu