Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Slávna Češka v šoku zo smrti exmanžela (†86): Zomrel v piatok 13-teho… Vôbec o tom nevedela!

Ivu Janžurovú šokovala informácia o smrti jej exmanžela. Zobraziť galériu (2)
Ivu Janžurovú šokovala informácia o smrti jej exmanžela. (Zdroj: Česká televize / Jan Kroupa)

PRAHA - Bol jediným mužom, ktorému povedala svoje áno a 13. novembra navždy odišiel. Správu o smrti svojho exmanžela sa Iva Janžurová (79) dozvedela až od českých novinárov a poriadne ju zaskočila. S kameramanom Janom Eisnerom (†86) sa v roku 1968 brali po dvojmesačnej známosti.

Iva Janžurová a Jan Eisner sa zoznámili pri natáčaní cyklu Píseň pro Rudolfa III. Ona tam stvárňovala jednu z postáv a on stál za kamerou. Bola to veľká, no krátka láska - brali sa po dvoch mesiacoch, už po pol roku však prišiel rozchod. Aj preto známa Češka o smrti svojho exmanžela vôbec nevedela. 

Galéria: Iva Janžurová

Dozvedela sa to až od novinárov z českého Blesku. „Vôbec neviem, že zomrel. Viete, my sme sa moc nekamarátili,“ priznala prekvapená Janžurová, ktorá po rozvode s Eisnerom už svoje áno nikomu inému nepovedala. „Takže zomrel v ten nešťastný dátum piatok trinásteho,“ zamyslela sa herečka. 


Vážne zdravotné problémy Ivy Janžurovej (79): Museli ju úplne odizolovať... Nestretávala sa ani s rodinou!


Dôvodom Janžurovej zatrpknutia na manželstvo boli zrejme ťahanice okolo rozvodu. Na oficiálne ukončenie ich vzťahu si totiž dvojica musela počkať, úradom nestačilo, že ako dôvod uviedli, že sa k sebe nehodia. Aj preto potom s režisérom a hercom Stanislavom Remundom, s ktorým mala 2 deti, žila radšej nadivoko 

Jan Eisner bol veľmi aktívnym človekom, no v poslednom období ho hnevalo zdravie. „Zle chodím, zle vidím, zle počujem, ale stále mám radosť zo života,“ hovoril priateľom. Zomrel v piatok 13. novembra v Českom raji na zlyhanie srdca. Dnes sa s ním rodina rozlúči v úzkom kruhu, Iva Janžurová sa pohrebu nezúčastní. 

Iva Janžurová v seriáli Píseň pro Rudolfa III. pri ktorom sa s Janom Eisnerom zoznámila.
Zobraziť galériu (2)
Iva Janžurová v seriáli Píseň pro Rudolfa III. pri ktorom sa s Janom Eisnerom zoznámila.  (Zdroj: Česká televize / Jiřina Cinybulkov)

Viac o téme: Iva Janžurová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu