Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vážne zdravotné problémy Ivy Janžurovej (79): Museli ju úplne odizolovať... Nestretávala sa ani s rodinou!

Iva Janžurová podstúpila náročnú operáciu, kvôli ktorej patrí do rizikovej skupiny. Zobraziť galériu (5)
Iva Janžurová podstúpila náročnú operáciu, kvôli ktorej patrí do rizikovej skupiny. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Známa česká herečka Iva Janžurová (79) bola celé 4 mesiace úplne odizolovaná od sveta. Nielen kvôli svojmu vyššiemu veku, ale aj kvôli zdravotným problémom totiž patrila k vysoko ohrozenej skupine. Práve preto sa nestretávala dokonca ani s rodinou!

Iva Janžurová totiž pred štyrmi rokmi podstúpila náročnú operáciu srdca. Herečka zákrok dlho odmietala, no napokon bol jediným riešením - museli jej vymeniť srdcovú chlopňu. „Pripomínam si to na každom kroku napríklad tým, že sa mi omnoho lepšie chodí po schodoch, môžem zase behať po lete, dobre sa mi dýcha a hlavne mi zmizla astma, ktorá ma trápila skoro celý život,“ povedala vtedy Janžurová. 


Vážna operácia herečky Janžurovej (74): 2,5 hodinová »oprava« srdca!


No práve kvôli tomuto a v neposlednom rade kvôli vyššiemu veku patrí herečka k rizikovej skupine. Preto sa musela v období pandémie koronavírusu od všetkých odstrihnúť. „Mama je teraz ešte dosť izolovaná. Má za sebou operáciu srdca, takže je dosť riziková,“ povedala Aha! dcéra Sabina. „Zo začiatku sme sa nevídali, pretože sme nevedeli, či ju nemôžeme nejako ohroziť. Prvá návšteva u nej potom bola veľmi smutná, pretože sme boli dosť na diaľku a len s rúškami,“ dodala Remundová.

Počas karantény bola Janžurová pre istotu na chalupe. No s uvoľňovaním opatrení sa odhodlala aspoň na chvíľu vrátiť medzi svojich kolegov z Divadla Kalich. Od prvého augusta bude totiž opäť hrať na letnej scéne pod Žižkovskou vežou v dvoch komédiách. „Myslím, že zase nastúpi v plnej paráde. Lekári jej nič neradia, len ju kontrolujú, ako je treba, ale žiadne zákazy nemá. Vďakabohu jej je dobre, aspoň trochu odpočíva,“ dodala dcéra.

Iva Janžurová sa po dlhých štyroch mesiacoch minulý týždeň stretla s kolegami z Divadla Kalich.
Zobraziť galériu (5)
Iva Janžurová sa po dlhých štyroch mesiacoch minulý týždeň stretla s kolegami z Divadla Kalich.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Iva Janžurová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu