Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obvinenie Braňa Jančicha z podvodu na muzikáli: Bráni sa a... Obrovský zvrat!

Braňo Jančich sa proti obvineniam bráni. Zobraziť galériu (9)
Braňo Jančich sa proti obvineniam bráni.

BRATISLAVA – V utorok sa objavila informácia o tom, že Braňo Jančich, ktorý mal pod palcom muzikál Snehová kráľovná, nevyplatil umelcov. Krajčírka ho obvinila z toho, že jej dlhuje veľkú sumu peňazí a dokonca uviedla, že na neho podáva trestné oznámenie. Do kauzy bolo zapletených aj niekoľko hercov, ktorí sa sťažovali na to, že nedostali stále svoje honoráre, i keď predstavenia odohrali. Producent sa však bráni a v celom prípade nastal poriadny zvrat!

Ako informoval v utorok denník Nový Čas, krajčírka Andrea Križanová, ktorá šila kostýmy pre muzikál Snehová kráľovná, podala trestné oznámenie na Braňa Jančicha. Ten stál za celým projektom a údajne nevyplatil umelcom honoráre za vystúpenia. Producent sa teraz začal brániť.

Braňo Jančich nemal vyplatiť umelcov za účinkovanie v muzikáli.
Zobraziť galériu (9)
Braňo Jančich nemal vyplatiť umelcov za účinkovanie v muzikáli.  (Zdroj: Stanislava Topolská)

Priznal, že predaj vstupeniek nepokryl celé náklady projektu, logicky tak nastal problém s vyplácaním honorárov. No podľa jeho vlastných slov nie je pravdou, že účinkujúci hrali 2 mesiace bez honorárov – tie vraj dostávali priebežne. „90 percent nákladov celého projektu sme už ale vyplatili a zostali nám ešte nejaké posledné splátky, ktoré máme s hercami dohodnuté. Väčšina hercov dostala už celý honorár a tí ostatní ešte dostanú poslednú malú časť z ich honoráru,“ povedal Topkám Jančich.

V januári tak herci mali dostávať honoráre v hotovosti pred každým jedným vystúpením. Problém, na ktorý denník upozornil, teda súvisí s peniazmi za prvú časť turné, ktorá prebehla ešte v decembri minulého roka. No a práve za toto obdobie sa umelci s producentom dlho doťahovali.

Umelcom vraj nevyplatil honoráre, on sa bráni. Dostávajú ich v splátkach.
Zobraziť galériu (9)
Umelcom vraj nevyplatil honoráre, on sa bráni. Dostávajú ich v splátkach.  (Zdroj: Stanislava Topolská)

„Všetky predstavenia v januári sme im platili vždy, ako prišli do športovej haly. Boli pripravené zmluvy, príjmové doklady. Neexistuje človek, čo by za január, tú druhú časť turné, nedostal euro. A tie decembrové im postupne v splátkach platíme. Každý niečo dostal, len teraz majú ešte poslednú splátku, ktorá je medzi nami mailovo dohodnutá,“ uviedol pre Topky.sk Jančich.

Jeho slová sme si overovali aj u dotknutej herečky Romany Dang Van. „Áno je to pravda. Za januárové predstavenia vyplácal pred predstaveniami. Ja som v januári hrala len jedno a to som dostala zaplatené. S Braňom sme sa dohodli, že mi v najbližšej dobe/dňoch vyplatí môj honorár. Takže zatiaľ som v očakávaní,“ vyjadrila sa pre topky.sk mladá umelkyňa, ktorá teda na poslednú časť svojho honoráru stále čaká.

Tieto slová napokon potvrdili aj Marián Labuda a Dárius Koči, ktorí sa už k svojím peniazom dostali. Bez komplikácií to však nebolo a mladší z dvojice dokonca zvažoval právne kroky. „Podľa dohody a sľubu mi bolo vyplatené teraz v tomto mesiaci už všetko, čo malo byť. Zároveň bol tento mesiac aj deadline, takže, chvalabohu, je všetko, ako má byť. Verím, že sa vzniknutá situácia už nebude nikdy opakovať. Je smutné, že rôzne firmy chcú výsledok hneď bez chyby, ale peňazí sa človek musí doprosovať. Snáď sa to zlepší,” vyjadril sa Koči pre Topky.

Romana Dang Vanová potvrdila, že v januári dostala honorár pred predstavením. Na vyplatení zvyšku je s Braňom dohodnutá.
Zobraziť galériu (9)
Romana Dang Vanová potvrdila, že v januári dostala honorár pred predstavením. Na vyplatení zvyšku je s Braňom dohodnutá.  (Zdroj: Stanislava Topolská)

Peniaze na účte napokon pípli aj spomínanej krajčírke. V jej prípade tak nastal obrovský zvrat – trestné oznámenie, ktoré podala, sa rozhodla stiahnuť. „Áno, trestné oznámenie som už stiahla, lebo v podstate, Braňo mi už poslal peniaze a v pondelok večer som ich už mala na účte. Peniaze som na 100 % dostala. V plnej sume,“ potvrdila pre náš portál Križanová.

Obvinenie Braňa Jančicha z
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Stanislava Topolská)

Viac o téme: Braňo JančichBarbora ŠvidraňováMarián Labuda ml.Dárius KočiRomana Dang Vanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu