Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smútok alebo chamtivosť? Gottová zakázala koncert v Bratislave a teraz... Posiela právnika do Nemecka!

Právnici Ivany Gottovej sú pripravení zasiahnuť voči previnilcom. Zobraziť galériu (6)
Právnici Ivany Gottovej sú pripravení zasiahnuť voči previnilcom. (Zdroj: TASR/Bohdan Kopčák)

PRAHA - Ivana Gottová (43) sa od smrti svojho manžela, legendárneho českého speváka Karla Gotta (†80), musí pasovať nielen s obrovským smútkom, ale i s biznisom, ktorý sa na počesť zosnulého slávika rozbehol. A to nielen v Čechách, ale i za hranicami.

Smrť Karla Gotta hlboko zasiahla jeho najbližších, priateľov, ale aj fanúšikov v Čechách i okolitých krajinách. Umelci z rôznych krajín sa od začiatku októbra snažia vzdať hold fenomenálnemu spevákovi a zaspomínať si na jeho život a tvorbu. To sa však nepáči vdove po Karlovi, Ivane Gottovej. Pri podobných pokusoch dvíha varovný prst a údajne už sú pripravení aj jej právnici.

Postu zosnulému Karlovi Gottovi sa snažia vzdať umelci rôznymi spôsobmi.
Zobraziť galériu (6)
Postu zosnulému Karlovi Gottovi sa snažia vzdať umelci rôznymi spôsobmi.  (Zdroj: Instagram plzenoviny.cz)

Len pred pár dňami sme priniesli informáciu o tom, že bratislavský koncert venovaný spomienke na Karla Gotta, ktorý sa mal konať na štadióne Ondreja Nepelu tesne pred Vianocami, bol náhle zrušený. Postarala sa o to práve Ivana, ktorá ho prostredníctvom oficiálneho stanoviska "zatrhla". Zároveň vyhlásila, že koncert s touto tematikou už naplánoval samotný spevák a na jeho realizácii sa pracuje.

Bratislavský koncert na počesť Karla Gotta bol pred pár dňami zrušený
Zobraziť galériu (6)
Bratislavský koncert na počesť Karla Gotta bol pred pár dňami zrušený  (Zdroj: music-zone.eu)

„Chceme ubezpečiť všetkých, že Karel Gott si veľmi dobre uvedomoval, že by svojím fanúšikom chcel a mal dať možnosť zaspomínať naňho aj týmto spôsobom. Preto už o takomto koncerte sám premýšľal a jeho želanie, vrátane konkrétnej podoby, povedal nám, jeho manažmentu. Oznamujeme preto, že manažment takýto koncert určite v budúcnosti usporiada a bude presne podľa predstáv Karla Gotta. Každopádne v tejto chvíli, stále krátko po jeho odchode, je priskoro čokoľvek podnikať,” uvádza sa na oficiálnej stránke karelgott.com.

Vyzerá to však, že embargo sa netýka iba pripravovaných koncertov. Najnovšie Ivana zasiahla aj proti knihe fotografií, ktorá mapuje najdôležitejšie etapy jeho kariéry. Kniha s názvom Karel Gott, Sinatra východu, životopis Karla Gotta v obrázkoch, má pritom vyjsť až začiatkom decembra, no Ivana a jej tím ju vďaka podrobnému monitorovaniu trhu už dokázali zachytiť.

Kniha s fotografiami Karla Gotta má výjsť v nemecky hovoriacich krajinách už o pár dní.
Zobraziť galériu (6)
Kniha s fotografiami Karla Gotta má výjsť v nemecky hovoriacich krajinách už o pár dní.  (Zdroj: amazon.de)

Kniha zachytáva dôležité momenty kariéry Karla Gotta prostredníctvom fotografií.
Zobraziť galériu (6)
Kniha zachytáva dôležité momenty kariéry Karla Gotta prostredníctvom fotografií.  (Zdroj: amazon.de)

„Karel Gott Agency, ktorú vedie Ivana, teraz monitoruje, čo všetko je momentálne na trhu, a je pripravená cez právnikov na vydavateľov udrieť. Kto od nej nemá zvolenie na použitie mena Karel Gott, čakajú ho problémy,” prezradil pre český Blesk zdroj z Ivaninho okolia. Meno Karel Gott je totiž obchodná známka, ktorú má zaregistrovanú práve Ivanina agentúra. To znamená, že použitie spevákovho mena je možné len po riadnej dohode a pravdepodobne zahŕňa aj finančnú odmenu agentúre.

Kto použije meno Karla Gotta bez povolenia Ivany, koleduje si o problémy.
Zobraziť galériu (6)
Kto použije meno Karla Gotta bez povolenia Ivany, koleduje si o problémy.  (Zdroj: Profimedia)

Či Ivane naozaj ide o dodržanie obdobia smútku, alebo si len nechce nechať ujsť finančný zisk vyplývajúci z použitia mena jej zosnulého manžela, to už vie len ona sama. Karel Gott bol však zbožňovaný v mnohých kútoch sveta, a tak je isté, že pátranie po všetkých podobných produktoch či koncertoch bude poriadne prácne.

Viac o téme: Karel GottIvana Gottová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu