Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenská herečka (†27) spáchala samovraždu: Život si vzala v byte Roba Rotha!

Monika Potokárová spáchala samovraždu. Zobraziť galériu (6)
Monika Potokárová spáchala samovraždu. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Slovenský umelecký svet v pondelok popoludní šokovala informácia o smrti herečky Moniky Potokárovej (†27). Mladá brunetka podľa našich informácií spáchala samovraždu. Záchranná služba prišla na miesto činu o 9:11 ráno, no už konštatovala len smrť.

Informáciu o smrti mladej Slovenky potvrdilo SND, v ktorom pôsobila. „Vedenie Slovenského národného divadla prijalo s hlbokým smútkom správu o úmrtí poprednej mladej členky Činohry SND Moniky Potokárovej. Narodila sa 30. júna 1992 v Prešove, náhle nás opustila dnes 25. novembra 2019,“ písalo sa na stránke.


ŠOK v slovenskom šoubiznise: Samovražda mladej herečky (†27) z Paneláku!


Ako sa nám podarilo zistiť, záchranná služba dorazila do bytu v bratislavskom Starom Meste v pondelok o 9:11 ráno, po príjazde však lekári už konštatovali len smrť. Byt, v ktorom si mladučká umelkyňa mala siahnuť na život, patrí jej hereckému kolegovi a manželovi Robovi Rothovi. 

Čo sa v osudný moment odohrávalo mladej žene v hlave, vie len ona sama. Faktom však je, že ešte v sobotu riadne odohrala predstavenie Vedľajšie účinky v SND. A dnes mala v Divadle Aréna odohrať predstavenie Lekcia, v ktorom hrala iba so svojím partnerom Robom Rothom, za ktorého sa približne pred ôsmimi mesiacmi mala tajne vydať.

 

Ešte v sobotu Monika Potokárová riadne odohrala predstavenie Vedľajšie účinky.
Zobraziť galériu (6)
Ešte v sobotu Monika Potokárová riadne odohrala predstavenie Vedľajšie účinky.  (Zdroj: snd)

Dnes večer mala Monika Potokárová odohrať spolu so svojím partnerom Robom Rothom predstavenie v Divadle Aréna.
Zobraziť galériu (6)
Dnes večer mala Monika Potokárová odohrať spolu so svojím partnerom Robom Rothom predstavenie v Divadle Aréna.  (Zdroj: Divadlo Arena)


Monika Potokárová vyštudovala herectvo na Konzervatóriu v Bratislave, navštevovala ročník pantomímy na pražskej Hudobnej a tanečnej fakulte Akadémie múzických umení v Prahe a absolvovala herectvo na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Už počas štúdia hosťovala v Činohre SND, ktorej členkou sa stala v októbri 2016.

V roku 2017 získala Prémiu Literárneho fondu za postavu Moniky v inscenácii hry Zo života ľudstva, v roku 2018 Cenu Dosky za mimoriadny počin v oblasti činoherného divadla za spevácky výkon v inscenácii Kabaret normalizácia alebo Modlitba za Martu a v tom istom roku Výročnú cenu Literárneho fondu za postavu They v inscenácii hry Hedda Gablerová, s prihliadnutím k postave Antigony v rovnomennej inscenácii a postave Nataše Rostovej v inscenácii dramatizácie románu Vojna a mier.

Monika Potokárová patrila k najobsadzovanejším herečkám činoherného súboru SND, momentálne mala v repertoári v SND 12 postáv. Okrem vyššie spomínaných účinkovala v inscenáciách Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch, Mercedes Benz, Rodáci, Cudzô, Rivers of Babylon, Ruské denníky, Vedľajšie účinky či Fyzici. Monika hosťovala aj v iných divadlách, televízii či filme.

Viac o téme: Monika Potokárová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu