Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ruch na hrobe Karla Gotta (†80): Viac ako dva mesiace po Maestrovej smrti... Konečne ho začali stavať!

Hrob maestra Gotta začali konečne stavať. Zobraziť galériu (6)
Hrob maestra Gotta začali konečne stavať. (Zdroj: Markiza/Topky.sk)

PRAHA - Legendárny český spevák Karel Gott (†80) naposledy vydýchol 1. októbra tohto roka. Dlho sa polemizovalo o tom, kde nájde Maestro miesto posledného odpočinku a celé týždne sa zdalo, že vdova Ivana (43) si s jeho vybavovaním dáva načas. Dnes je už jasné, že slávikov hrob bude naozaj na cintoríne Malvazinky. A viac ako 2 mesiace po pohrebe mu konečne začali stavať pomník!

Maestro Gott bol na svoj skon dokonalo pripravený. Mal do detailov naplánovaný svoj pohreb aj poslednú rozlúčku s verejnosťou a presne vedel aj to, kde chce byť pochovaný. Najprv sa hovorilo o tom, že by to malo byť v jeho rodnej obci, či na Slavíne, kde odpočívajú najväčšie české osobnosti. 

Ruch na hrobe Karla
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Jeho posledným prianím však bolo spočinúť na cintoríne Malvazinky, ktorý je kúsok od jeho milovanej Bertramky. Práve tam spevák prežil väčšinu svojho života. A viac ako dva mesiace po smrti českej legendy sa jeho hrob začal stavať. Na pietnom mieste sa aktuálne nachádzajú ťažké mechanizmy a upravujú okolie. 

Hrobári dokončujú pomník, pripravujú chodník, ktorý bude viesť priamo k slávikovmu hrobu. Na mieste v týchto chvíľach vládne stavebný ruch a vdova Gottová súri robotníkov, aby všetko stihli do Vianoc. Aj to bolo totiž spevákovým prianím - aby miesto jeho posledného odpočinku mohli fanúšikovia navštíviť už počas najbližších sviatkov. 

Veľký hrob nasmerovaný k spevákovej vile navrhol architekt. „Pani Gottová s ním niekoľko týždňov intenzívne pracuje na tom, aby miesto posledného odpočinku bolo čo najskôr hotové. Aby bolo dôstojné k osobnosti pána Gotta. Pani Gottová robí všetko pre to, aby na Vianoce bolo všetko pripravené tak, aby si mohli ľudia prísť uctiť pamiatku jej manžela a zapáliť sviečku,“ povedala hovorkyňa rodiny Alena Stolzová.

Ruch na hrobe Karla
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu