Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sviatky v bolestiach: Ďurovčík absolvoval ďalšiu operáciu.... Koniec kariéry?!

Ján Ďurovčík Zobraziť galériu (4)
Ján Ďurovčík (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Koncom novembra si Ján Ďurovčík (47) musel opäť ľahnúť pod nôž. Ani po štyroch operáciách sa nepodarilo vyriešiť jeho vážne zdravotné problémy, až bol napokon nútený podstúpiť zákrok, ktorému sa tými predchádzajúcimi snažil vyhnúť. Úspešnému choreografovi vymenili celý bedrový kĺb.

Po predchádzajúcich zákrokoch v zahraničí sa naposledy zveril do rúk slovenských odborníkov. Ešte niekoľko dní potom pobudol v ružinovskej nemocnici, odkiaľ sa presunul do pohodlia domova. Hoci od zákroku ubehol už takmer mesiac, choreograf má stále bolesti. A niet sa čo čudovať. Kompletná výmena kĺbu patrí medzi mimoriadne náročné zákroky – jeho umelý kĺb spája bedro a stehennú kosť.

„Stále chodím o barlách a ešte niekoľko mesiacov budem musieť rehabilitovať. Tejto operácii sme sa celý čas snažili vyhnúť, no bohužiaľ, nepodarilo sa to“ povedal nám Ďurovčík. Z toho, čo dodal, však budú mať hlavu v smútku snáď všetci fanúšikovia jeho famóznych predstavení. Nie je totiž isté, či sa k svojej práci bude môcť ešte vrátiť. „Ešte sa nevie, či niekedy budem môcť robiť choreografie,“ prezradil nám s tým, že konečný verdikt by mal padnúť približne o dva mesiace.

Ján Ďurovčík vedie Slovenské divadlo tanca. Tvorbu náročných tanečných choreografií však bude musieť na niekoľko mesiacov odložiť bokom.
Zobraziť galériu (4)
Ján Ďurovčík vedie Slovenské divadlo tanca. Tvorbu náročných tanečných choreografií však bude musieť na niekoľko mesiacov odložiť bokom.  (Zdroj: Archív SDT)

Veríme, že režisérovi sa napokon podarí dostať opäť do formy. Na svojom konte má totiž množstvo úspešných projektov, na ktorých sa jeho ruka viditeľne podpísala. Okrem Slovenského divadla tanca, ktoré v zahraničí žne jednu ováciu za druhou, má pod taktovkou najvychytenejšie slovenské muzikály – ako ich réžiu, tak aj choreografie. Snáď sa teda po rehabilitáciách na dosky vráti a bude sa môcť svojej vášni opäť naplno venovať.

Viac o téme: Ján Ďurovčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu