Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutná správa z Čiech: Zomrela nezabudnuteľná herečka zo Slunce, seno!

Marie Pilátová, ktorá v trilógii Slunce, seno... stvárnila matku Konopníkovú, zomrela. Zobraziť galériu (4)
Marie Pilátová, ktorá v trilógii Slunce, seno... stvárnila matku Konopníkovú, zomrela. (Zdroj: Filmové studio Barrandov, Facebook)

HOŠTICE - Slunce, seno, smútok! Filmový svet a fanúšikovia obľúbenej trilógie oplakávajú herečku Marii Pilátovú, ktorá v kultovej komédii stvárnila starú Konopnicu. Čiperná babička navždy odišla v úctyhodnom veku 93 rokov.

Bez neutíchajúceho boja Konopníkovcov a Škopkovcov by nezabudnuteľná trilógia Slunce, seno... nebola tým, čím je. Bohužiaľ, v utorok popoludní navždy odišla jedna z hlavných aktérok týchto škriepok. Vo veku 93 rokov zomrela Marie Pilátová, ktorá v kultovej komédii stvárnila starú Konopnicu. 

„Áno, je to pravda! Mala chrípku, ležala a naraz jej dotĺklo srdiečko,“ potvrdil pre český denník Blesk smutnú správu otec nezabudnuteľných komédií Zdeněk Troška. Podľa jeho slov sa babička do poslednej chvíle cítila veľmi dobre a ešte minulý týždeň rúbala na dedine drevo. 

Hrdá obyvateľka Hoštíc, kde sa komédie natáčali, sa do poslednej chvíle ochotne venovala turistom. Bez problémov im pózovala pred fotoaparátmi a čo to zvedavcom rada prezradila aj o natáčaní nezabudnuteľného filmu. Bohužiaľ, dnes už večná filmová rivalka Heleny Růžičkovej nie je medzi nami. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu