Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Odhalenie po rokoch: Nenávisť s Růžičkovou zo Slunce, seno vo filme aj v živote!

Marie Pilátová a Helena Růžičková sa nemali v láske ani mimo kamier. Zobraziť galériu (4)
Marie Pilátová a Helena Růžičková sa nemali v láske ani mimo kamier. (Zdroj: Facebook)

HOŠTICE - Napätie i mimo kamier! Marie Pilátová (†93), predstaviteľka Konopnice z nezabudnuteľnej trilógie Slunce, seno, v utorok popoludní zomrela. Ešte počas života však prezradila to, čo zrejme málokto tušil. Hrdá obyvateľka Hoštíc a jej filmová rivalka Helena Růžičková (†67) sa nenávideli nielen vo filme, ale aj v skutočnom živote.

Rozbité taniere či televízor, poriadna facka aj neustále škriepky... Aj vďaka týmto scénam, v ktorých Škopková a stará Konopníková zvádzali neutíchajúci boj, si trilógiu Slunce, seno zamilovali tisícky Čechov a Slovákov. Málokto však vie, že vzájomné antipatie nemuseli herečky Marie Pilátová a Helena Růžičková vôbec hrať. Večné rivalky sa totiž nemali dvakrát v láske ani mimo kamier. 

Prezradila to stará pani z Hoštíc, ktorá svojej filmovej susedke do smrti neodpustila nepríjemné správanie sa počas natáčania. „Ako by som to povedala... S ničím sa nebabrala,“ povedala na margo Růžičkovej, pričom podotkla, že známa herečka nebola v súkromí vôbec taká priateľská, ako ju diváci poznajú z televíznych obrazoviek. Práve naopak, amatérske kolegyne - neherečky úplne ignorovala. „Nevšímala si nás,“ zaspomínala si predstaviteľka Konopnice. No rovnako ťažké srdce mala na všetky profesionálne umelkyne. „Muži boli lepší ako ženy. Tie sa nad nami povyšovali. Chlapi nie,“ netajila babička. 

Vzťahy filmových rivaliek sa vraj najviac vyostrili práve pri natáčaní druhého dielu s názvom Slunce, seno a pár facek. Pri scéne s bitkou totiž Růžičková krehkej babičke vlepila takú facku, že sa z nej ešte dlho spamätávala. „Ako sme sa bili pred zámkom, takú mi vlepila, až sa mi hlava otočila. Hovorila, že keď sa hrá, tak sa necíti,“ spomínala Pilátová. Herečky si však ani túto nepríjemnosť do smrti nevysvetlili. 

Marie Pilátová, ktorá v kultovej komédii stvárnila starú Konopnicu, zomrela v utorok popoludní v úctyhodnom veku 93 rokov. Podľa medializovaných informácií jej oslabené srdce zlyhalo na chrípku. Priatelia a blízki by sa s nezabudnuteľnou babičkou mali rozlúčiť v sobotu na cintoríne v Hošticiach u Volyně. 

Aj táto scéna, v ktorej si Konopnice (Marie Pilátová) a Škopková (Helena Růžičková) prehadzovali cez plot zariadenie domu, sa stala doslova pamätnou.
Zobraziť galériu (4)
Aj táto scéna, v ktorej si Konopnice (Marie Pilátová) a Škopková (Helena Růžičková) prehadzovali cez plot zariadenie domu, sa stala doslova pamätnou.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu