Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slávna Morticia z Addamsovcov: Aha, ako vyzerala ako 16-ročná žaba!

Anjelica Huston Zobraziť galériu (3)
Anjelica Huston (Zdroj: Paramount Pictures)

LOS ANGELES - Pri mene Anjelica Huston mnohým napadne práve iba Rodina Addamsovcov. Herečka pritom nakrúcala filmy už od druhej polovice 60. rokov. Mala vtedy len 16 rokov!

Anjelica Huston sa narodila 8. júla 1951. Jej otec John Huston bol režisér a starý otec Walter Huston zas herec. Mama Enrica Soma patrila tiež do umeleckého sveta, bola balerína a modelka. 

Galéria: Anjelica Huston

V roku 1967 vyšiel film Casino Royale s Petrom Sellersom, kde si zahrala malú rolu a nedostala sa ani do titulkov. V tom istom roku už pracovala na filme Sinful Davey, kde sa síce tiež nedostala do titulkov, ale v archíve zostali zachované snímky 16-ročnej brunetky z nakrúcania. 

Anjelica Huston
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Za jej filmový debut je považovaný film jej otca A Walk with Love and Death, kde si zahrala 16-ročné dievča z lepšej spoločnosti. So svojou mamou sa zas v októbri 1968 dostala do časopisu Vogue. 

Anjelica Huston hrala vo filmoch ako Hamlet, Poštár vždy zvoní dvakrát, Čarodejnice, Rodina Addamsovcov, Križovatka smrti, Taká zvláštna rodinka, John Wick 3 a minulý rok vyšiel film Waiting for Anya. Zahrala si aj v niekoľkých seriáloch a tiež prepožičala hlas niekoľkým animovaným postavičkám.

Anjelica Huston a Jean
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Goldfinch Family Films)

Anjelica bola kedysi vydatá za kolegu Jacka Nicholsona, ich vzťah sa rozpadol keď vyšlo najavo, že sa mu narodilo dieťa s inou ženou. V roku 1992 sa vydala druhýkrát - za sochára Roberta Grahama, ktorý zomrel v decembri 2008. 

Viac o téme: Anjelica Huston
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu