Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Depresie, alkohol a pokus o samovraždu: Slávna Češka si prešla peklom!

Eva Holubová Zobraziť galériu (4)
Eva Holubová (Zdroj: Instagram)

PRAHA - Prežila si svoje! Pri mene dnešnej oslávenkyne Evy Holubovej si hádam každý vybaví viaceré obľúbene počiny, v ktorých účinkovala. Spomenúť možno filmy Pelíšky, Pupendo, Requiem pro panenku, či Účastníci zájezdu. Život úspešnej herečky je však poznačený aj náročnými chvíľami. Umelkyňa bojovala s depresiami i alkoholom. Ako po rokoch priznala na prahu dospelosti sa dokonca poúsila o samovraždu.

Eva Holubová sa narodila 7. marca 1959 v Prahe. Študovala na gymnáziu a už vtedy sa začala venovať divadlu, keď hrala v niekoľkých amatérskych súboroch. Na DAMU sa dostala až tretí pokus. Za ten čas vystriedala viacero povolaní. Bola napríklad vychovávateľkou i učiteľkou v školke.    

Popri divadle bola Holubová úspešná aj pred kamerami. Účinkovala vo viacerých seriáloch i filmoch a pred kamerami je stále aktívna. Zmienku si určite zaslúžia počiny Requiem pro panenku, Knoflikáři, Pelíšky, Pupendo, Ene Bene, Účastníci zájezdu, Líbaš jako Buh, Gympl, či Na psí knižku. 

Galéria: Eva Holubová vo filmoch
Herečka je vydatá za výtvarníka MIroslava Zdeňka a má dvojičky Adama a Karolínu. Je známa svojou charitatívnou činosťou. Tiež patrí medzi celebrity, ktoré otvorene hovoria o svojich démonoch...

Mala pred 40-tkou, naštartovanú kariéru, rodinu, priateľov a predsa prežívala zrejme najťažšie životné obdobie. Vo veľkej miere totiž holdovala alkoholu. Chodila po baroch, kde na stole tancovala opitá alebo sa vyzliekala do spodnej bielizne. Ako s odstupom času v relácii 13. komnata prezradila, pila preto, aby potlačila depresie.   

Nimi trpela už v mladosti. Ako 19-ročná sa dokonca pokúsila o samovraždu. „Keď u mňa nastala hormonálna zmena v dôsledku nenaplneného tehotenstva, jednoducho som chcela prestať existovať,” prezradila herečka. S pribúdajúcimi rokmi začala Eva hľadať útechu na dne pohárika. V roku 2002 našťastie prišiel zlom. Herečka nastúpila na protialkoholické liečenie, kde sa od lekárov dozvedela, že sa jej problémy s alkoholom môže práve psychická nemoc.

Herečka svoj boj s démonmi úspešne zvláda a podobne, ako mnohé mladšie kolegyne, i ona je aktívna na sociálnych sieťach. Tam sa s fanúšikmi delí o čokoľvek. A tí ju za to zbožňujú.  

Eve Holubovej už k 61. narodeninám gratuloval aj Maroš Kramár.
Zobraziť galériu (4)
Eve Holubovej už k 61. narodeninám gratuloval aj Maroš Kramár.  (Zdroj: Instagram)

Viac o téme: Eva Holubová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu