Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Fešák z Kliniky Grace: Rozvod po 14 rokoch!

Eric Dane Zobraziť galériu (5)
Eric Dane (Zdroj: Buena Vista Television)

LOS ANGELES - Nahé zábery z vírivky ustáli, ale neskôr... Herec Eric Dane sa liečil zo závislosti na liekoch proti bolesti, potom zas absolvoval liečbu depresie. Po 14 rokoch jeho manželka požiadala o rozvod.

Eric Dane sa narodil 9. novembra 1972. Na škole sa venoval vodnému pólu, no po vystúpení v školskej hre podľa Arthura Millera sa mu viac zapáčilo herectvo. 

Galéria: Eric Dane

Neskôr sa preto presťahoval do Los Angeles a podarilo sa mu získať menšie roly v seriáloch ako Roseanne či Ženatý so záväzkami. Objavil sa aj v Čarodejniciach. 

V roku 2005 vystúpil v poslednej epizóde druhej série seriálu Klinika Grace. Ohlasy boli tak dobré, že sa stal jednou z hviezd projektu. Pravidelne sa na obrazovkách objavoval od tretej série až po deviatu, neskôr už len príležitostne. 

Patrick Dempsey a Eric
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: abc)

Medzitým dostal hlavnú úlohu námorného kapitána v seriáli Posledná loď. 

Eric Dane si zahral aj v niekoľkých filmoch, napríklad X-Men: Posledný vzdor, Marley a ja, Varieté, Na sv. Valentína a iných. 

Herec bol 14 rokov ženatý s kolegyňou, herečkou Rebeccou Gayheart, ktorá sa kedysi objavila napríklad v niekoľkých epizódach Beverly Hills 902 10. 

Fešák z Kliniky Grace:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MGM)

V roku 2009 zaplnili stránky novín, keď sa objavila nahrávka nahých manželov vo vírivke spolu s ďalšou ženou, bývalou Miss Teen USA, pričom Rebecca mala v ruke niečo, čo vyzeralo ako kokaín a sama vo videu povedala, že si potrebuje ľahnúť, pretože je zdrogovaná. 

„Keď sa obzriem dozadu, bola to chyba? Vôbec nie. Traja dospelí ľudia, ktorí tam boli dobrovoľne a jedna z nich bola moja žena. Nerobil som nič zlé,” povedal Eric minulý rok pre Glamour s tým, že nič neľutuje. 

Eric Dane
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Screen Gems)

Medzitým však došlo k liečbe závislosti, depresií aj k rozvodu. V roku 2010 utrpel herec zranenie pri športe a užíval lieky proti bolesti. Lenže stal sa závislým. Našťastie si problém včas uvedomil a dobrovoľne podstúpil liečbu. 

V roku 2017 zas vyhľadal pomoc kvôli depresiám. „Je to veľmi vážna vec. Je to veľmi skutočné a strašidelné, keď sa zobudíš a pomyslíš si: Nechcem ani vstať z postele,” povedal herec. 

O rok neskôr sa jeho manželka rozhodla podať žiadosť o rozvod. „Po 14 rokoch spoločného života sme sa rozhodli, že pre našu rodinu je najlepšie, ak ukončíme manželstvo,“ povedal Dane pre People. Pár má spolu dve dcéry. 

Eric Dane
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TNT)

Viac o téme: Eric Dane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu