Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Manželstvo slovenských hercov: Láska na prvý pohľad, ale... Nemanželská dcéra!

Jozef Adamovič Zobraziť galériu (3)
Jozef Adamovič (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Strávili spolu vyše 50 rokov a nikdy sa nerozviedli. Manželstvo Jozefa Adamoviča (†74) a Božidary Turzonovovej (81) však bolo poznamenané neverou so ženou mladšou o 30 rokov a nemanželskou dcérou.

Jozef Adamovič sa narodil 23. apríla 1939 v Trnave. Po ukončení štúdia na VŠMU (1960) sa stal členom Slovenského národného divadla (SND), v ktorom pôsobil až do roku 1990.

Galéria: Herec Jozef Adamovič

Najväčšiu popularitu zaznamenal v 60. a 70. rokoch 20. storočia. Obrovský medzinárodný úspech mu priniesla rola v českej snímke Valčík pro milión a neskôr postava grófa Mórica Beňovského v 13-dielnom koprodukčnom seriáli Vivat Beňovský! Okrem toho sa objavil vo filmoch ako Kubo, Ženský zákon, Hájnikova žena, Kým kohút nezaspieva. 

Ženou jeho života sa stala jeho kolegyňa Božidara Turzonovová. Stretli sa koncom 50. rokov na VŠMU. On sa zaľúbil na prvý pohľad, no oslovil ju oveľa neskôr. Ona ho považovala za protivného - najmä vďaka rečiam, čo sa o ňom šírili na škole. Nakoniec sa dali dokopy a dokonca sa vzali rovno dvakrát. V decembri 1962 mali civilný obrad, v novembri 1963 sa zosobášili aj v kostole. Narodili sa im dve dcéry, Andrea a Lucia. 

Manželstvo slovenských hercov: Láska
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

V roku 1995 sa ale Adamovičovi narodila tretia dcéra. V Hriňovej sa zoznámil s o 30 rokov mladšou Miroslavou a zo vzťahu vzišlo dieťa. Keď sa Jozefka narodila, herec ju po krátkom čase oficiálne vyhlásil za svoju a priezvisko nechal zmeniť aj Miroslave, aby boli obe Adamovičové. 

S nemanželským potomkom sa vraj priznal aj doma a býval so svojou novou rodinou. No už dva mesiace po narodení dcérky odišiel. Neskôr začal svoje otcovstvo spochybňovať a nemal záujem dievčatko vídať. 

Jozef Adamovič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, TASR)

S Božidarou boli spolu až do úplného konca, keď 2. augusta 2013 Jozef Adamovič zomrel po dlhodobých zdravotných problémoch. 

Viac o téme: Jozef Adamovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu