Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pikantéria herca z Pelíškov: Sexuálne dobrodružstvo s otcovou milenkou... mama skoro skolabovala!

Jiří Kodet Zobraziť galériu (5)
Jiří Kodet (Zdroj: CT)

PRAHA - Jiří Kodet bol svojský nielen vo filme Pelíšky, kde sa odmietal podriadiť režimu. Rovnako osobitý bol herec aj vo svojom súkromnom živote.

Jiří Kodet sa narodil 6. decembra 1937 do umeleckej rodiny - zo strany matky to boli divadelníci, z otcovej zas výtvarníci. Jeho rodičia sa však rozviedli o on potom žil s mamou, herečkou Jiřinou Steimarovou, jej druhým manželom a dvomi nevlastnými sestrami. 

S nevlastným otcom Jaroslavom mal dobrý vzťah, práve on ho učil bicyklovať sa či korčuľovať. Jaroslav ale neskôr emigroval a Jiří to prežíval dosť ťažko. Ako sa však po rokoch ukázalo, „prevzal” po ňom dokonca aj milenku. Pikantériu z rodinnej histórie prezradila jeho sestra Julie v knihe Život ve stínu slavného hereckého rodu Steimarů.

Pikantéria herca z Pelíškov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Space Films)

Herec si vraj bez matkinho vedomia vodil domov svoje známosti. Raz Jiřina v byte objavila krysu a nezaobišlo sa to bez hlasného kriku. Jej syn teda vybehol zo svojej izby. „Lenže spolu s ním vyšla tiež istá pani Hlaváčková, manželka známeho klaviristu. Bola to tá istá pani, s ktorou bol otec ešte pred emigráciou neverný svojej manželke. Takže doteraz neviem, či mala mama väčší šok z krysy, alebo z toho, že Jirka má s jej druhým mužom rovnakú milenku,” uviedla Julie. 

Sestra hereckej legendy dokonca prezradila aj to, že Kodet v Pelíškoch využil skúsenosti z vlastného života. Manželke vraj raz spravil scénu, keď namiesto ňokov (gnocchi) pripravila hosťom halušky. A hlášku Proletáři všech zemí, vyližte mi prdel! vraj kričal z balkóna už v mladosti. 

Emília Vášáryová, Pelíšky, Kristýna
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Space Films)

Jiří Kodet je tiež známy z filmov Všichni dobří rodáci, Knoflíkáří alebo Musíme si pomáhat. Zomrel 25. júna 2005. 

Viac o téme: Jiří Kodet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu