Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krásne gesto Slovákov žijúcich v Anglicku: FOTO Pomohli Prešovčanom, ktorí prišli o strechu nad hlavou

Ľudia po prešovskej tragédii prejavili obrovskú vlnu solidarity. Zobraziť galériu (3)
Ľudia po prešovskej tragédii prejavili obrovskú vlnu solidarity. (Zdroj: FB/Pomôžme ľuďom z vybuchnutého bytového domu v Prešove, Tip čitateľa, Miro Vacula)

PREŠOV - Obyvatelia dvanásťposchodového paneláku na Mukačevskej ulici v Prešove prišli z minúty na minútu o strechu nad hlavou. Ôsmi z nich, bohužiaľ, neprežili. Slováci sa okamžite spojili a vyjadrili obrovskú vlnu solidarity. Necelé dve hodiny od explózie na sociálnej sieti Facebook vznikla skupina "Pomôžme ľuďom z vybuchnutého bytového domu v Prešove". Tragédia nenechala chladnými ani Slovákov a Čechov žijúcich v Británii.

Ľuďom postihnutých tragédiou pomáha celé Slovensko. Na Facebooku z tohto dôvodu necelé dve hodiny po nešťastí vznikla skupina s názvom "Pomôžme ľuďom z vybuchnutého bytového domu v Prešove", prostredníctvom ktorej ponúkajú užívatelia náhradné ubytovanie, jedlo, oblečenie, drogériu a iné potreby. Stránka má v súčasnosti už takmer 40-tisíc členov.   

Čítajte aj: Svedkovia prehovorili o sekundách hrôzy! Posledná veta pred výbuchom aj smutný osud muža z balkóna

Pomohli aj Slováci a Česi žijúci vo Veľkej Británii. Deťom tam nakúpili darčeky, pričom zariadili aj dovoz do Prešova. „V Prešove to naši dobrovoľníci pretriedia a odovzdajú presne tým, ktorým to urobí radosť,“ napísala Lucia. „Verím, že ľuďom zabezpečíme spoločne všetko, čo im treba,“ doplnila.

Krásne gesto Slovákov žijúcich
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Pomôžme ľuďom z vybuchnutého bytového domu v Prešove)

V Luciinom príspevku zaznela aj výzva, aby ľudia porozmýšľali o zážitkových aktivitách, vstupenkách, pobytoch či dovolenkách, ktoré by poškodeným spravili radosť. „Nech majú niečo, čo si nemusia niekam odkladať, ale majú sa na čo tešiť,“ dodala žena.

Viac o téme: PrešovVýbuchPomocPlynZbierka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu