Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zosmiešnení Zelení: "Perla" predvolebnej kampane prehovorila o tréme v priamom prenose!

Petra Smreková zo strany Zelení
Petra Smreková zo strany Zelení

BRATISLAVA – Predvolebný Súboj v televízii Markíza sa zrejme zapíše do histórie najvtipnejších politických diskusií ostatných rokov. Postarala sa o to mladá tajomníčka novovzniknutej strany Zelení Petra Smreková, ktorá v pondelok zaujala divákov nielen svojím nevinným až infantilným zjavom, svoj prejav okorenila neznalosťou kandidátov, ktorých zastupovala a až podozrivo nápadnou náklonnosťou k strane 99 %.

Už z prvých viet bolo zrejmé, že tajomníčka Smreková zo strany Zelení, ktorá vznikla premenovaním strany AZEN Milana Urbániho, sa v relácii riadne vytrápi. Zaujímavo vyzneli aj niektoré jej prerieknutia. „Tým, že padla vláda, my sme hľadali najlepšie riešenia, ako kandidovať v týchto voľbách. Mali sme možnosť kúpiť... alebo premenovať túto stranu,“ uviedla, na čo sa moderátorka Zlatica Puškárová prekvapene opýtala, či naozaj povedala kúpiť, keďže doposiaľ bola známa informácia len o premenovaní strany. Predstaviteľka Zelených sa v rýchlosti snažila zachrániť situáciu a celú vec vysvetliť. „Ani nie, že kúpiť, ale proste prevziať to žezlo v tej strane,“ povedala.

Reč sa zvrtla aj na minulotýždňovú akciu polície v súvislosti s falošnými podpismi strany 99%. Mladá blondínka v relácii hnutie vehementne obhajovala a miestami sa zdalo, že nevystupuje za Zelených, ale za 99%. Zaujímavé je, že tieto dve strany sa v stredu – len dva dni po relácii – rozhodli pre spoluprácu v oblasti využitia mediálneho priestoru v televízii.

Smrekovej nervozita, zjavný nedostatok skúseností z vystupovania pred kamerou a lesklé legíny, ktoré si do relácie obliekla, sa zaslúžili o to, že na tajomníčke Zelených sa už tretí deň zabáva značná časť Slovenska. To, že si nedokázala spomenúť na odborníkov na kandidátke strany, bolo vrcholom jej nevydarenej televíznej premiéry. „Mala som veľkú trému, čo si mohli všimnúť aj diváci. Viem, že sebavedomé vystupovanie v médiách je v politike veľmi dôležité, ale omnoho dôležitejšie sú ciele a názory, s ktorými človek do politiky vstupuje,“ povedala pre Topky s odstupom niekoľkých dní a zároveň prisľúbila, že jej najbližšie vystúpenie pred kamerou bude určite lepšie.

Sympatické však na nej zostáva to, že v štúdiu vydržala počas celej relácie na rozdiel od iných ostrieľaných politikov, ako napríklad šéfa národniarov Jána Slotu, ktorý minulý týždeň nezniesol kritiku za kauzu emisie a z relácie STV Okrúhly stôl odišiel.

Vystúpenie mladej tajomníčky strany Zelení

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu