Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slota utiekol z relácie: Na Matoviča kričal zasran, on ho označil za debila!

Diskusia medzi J. Slotom a I. Matovičom sa poriadne vyostrila
Diskusia medzi J. Slotom a I. Matovičom sa poriadne vyostrila (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Predseda Slovenskej národnej strany sa v utorňajšej večernej diskusii neukázal v príliš dobrom svetle. Po ostrej výmene názorov s Igorom Matovičom si podal aj samotnú moderátorku relácie a svoje vystúpenie v televízii zaklincoval tým, že odišiel zo štúdia.

Národniar je známy svojím nekonvenčným správaním, to, čo však predviedol v relácii Slovenskej televízie Okrúhly stôl, podľa mnohých prekročilo hranice slušnosti. Hádka sa začala po tom, ako predseda Obyčajných ľudí upozornil na kauzu emisie, pri ktorej prišiel štát o stovky miliónov eur. Slota na to hneď zareagoval a povedal, že "tento zasran (Matovič) zavádza slovenskú verejnosť". Okrem toho ho obvinil aj z daňových podvodov.

Moderátorka Marta Jančkárová vzápätí Jána Slotu poprosila, aby zachoval slušný slovník. To však očividne nepomohlo, pretože ten neskôr nazval Matoviča aj "idiotom". Nakoniec vyhlásil, že "s takým chrapúňom nebude sedieť pri jednom stole", vstal a odopol si mikrofón. "Ak ľudia dajú takémuto idiotovi hlas, tak Pán Boh nech opatruje túto republiku," dodal popri tom, ako opúšťal štúdio. Pár "milých" slov adresoval aj moderátorke, ktorej odkázal, "nech sa ide dať tiež liečiť".

Hovorkyňa SNS uviedla, že Ján Slota sa zachoval ako sa zachoval preto, "lebo v relácii v porovnaní so zástupcami ostatných politických strán nedostával toľko priestoru". "Je to pozoruhodné, najmä ak si uvedomíme fakt, že tam bol jediným predsedom parlamentnej strany."

Nebolo to prvýkrát, čo predseda SNS odišiel uprostred televíznej diskusie. Urobil tak už v októbri 2006 v relácii De Facto, kde debatoval s Danielom Lipšicom. Reláciu vtedy moderoval súčasný minister kultúry Daniel Krajcer.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu