Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mikloš vyzýva Fica na súboj: Robo, buď chlap a poď na férovku!

Expremiér Fico a minister Mikloš
Expremiér Fico a minister Mikloš

BRATISLAVA - Šéf Smeru Robert Fico sa síce intenzívne venuje kritizovaniu a osobe podpredsedu SDKÚ Ivana Mikloša, do televízneho duelu sa s ním však nehrnie. Vyhlásil to dnes Mikloš na svojom blogu, v ktorom vyzval svojho oponenta "na férovku."

Obaja politici by si pred kamerami rozhodna mali čo povedať. Mikloš napríklad varuje, že budúca vláda sa chystá znárodniť II. dôchodkový piler, čo Fico sprostredkovane označil za "strašiaka v maku." Obaja majú rozdielny názor aj na aktuálne problémy v daňovom systéme. Podľa Fica Mikloš "definitívne zlyhal."

Minister financií mu chce očividne svoje argumentu povedať osobne a vyzval expremiéra na politický súboj. Údajne sa v televíznom dueli nestretli od roku 2006, teda ani za Ficovej, ani za Radičovej vlády.

Mikloš má dva hlavné dôvody, prečo sa chce s Ficom porozprávať pred očami národa. Prvým je, že si ho neustále "berie do úst," a druhým to, že minister považuje Smer za hrozbu, ktorá môže zvrátiť doterajší dlhoročný "úspešný kurz" Slovenska.

Je verejným tajomstvom, že obaja politici sa nemajú príliš v láske. Prebehlo už niekoľko súdnych konaní, ktoré riešili výroky jedného proti druhému. "Napriek tomu, že som už tri súdy vyhral, stále tento proces nie je definitívne ukončený kvôli tomu, že docent, doktor a  kandidát právnych vied Fico dokonale využíva všetky slabiny harabinovského stavu nášho súdnictva na nekonečné naťahovanie sporu z procedurálnych dôvodov," dodáva Mikloš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu