Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dôvod hádky s Mojsejovou: Ghannamovej manžel?

Anna Ghannamová Zobraziť galériu (2)
Anna Ghannamová

BRATISLAVA – Anna Ghannamová ako moderátorka v relácii Klub 3 definitívne skončila. Diskusia vyvrcholila hádkou moderátorky s mimoparlamentnými lídrami v priamom prenose. Čo za tým stojí?

Ako sme informovali už vo štvrtok, konflikty v relácii Klub 3 na TA3 vznikali počas celej diskusie, ktorá rozhodne patrila k tým náročnejším. Nezhôd medzi lídrami politických strán však divák mohol postrehnúť pomenej. Do roly piateho diskutéra, ktorý vyjadroval svoje postoje, sa totiž postavila samotná moderátorka, čo bolo v konečnom dôsledku aj dôvodom všeobecnej kritiky zo strany divákov na adresu Ghannamovej.

Vrchol diskusie nastal po tom, čo moderátorka otvorila otázku vyplácania sociálnych dávok pre chudobných. Nora Mojsejová zo Strany Slobodné slovo prezentovala názor, že je potrebné odobrať dávky Rómom, líderka strany Národ a spravodlivosť Anna Belousovová ich pomenovala cigánmi a príživníkmi.

Vtedy sa Ghannamová ohradila, aby nehovorili o Rómoch ako o príživníkoch. Následne jej však prekážalo aj samotné slovo Róm. Od diskutujúcich žiadala toto pomenovanie nahradiť iným. „Hovorme o hmotne odkázaných, prosím, nehovorme o Rómoch, lebo naozaj u nás neexistuje taký údaj, ktorý by Rómov vyraďoval z nejakej štatistiky poberateľov v hmotnej núdzi,“ dodala.

Rasistické narážky, ktoré boli Ghannamovej proti srsti, by sa dali vysvetliť jej rodinným pozadím. Moderátorkin manžel je totiž palestínsky utečenec z Libanonu. Na Slovensko prišiel v roku 1984, o desať rokov neskôr získal slovenské občianstvo. Ako sa nám podarilo zistiť, v zákulisí sa Ghannamová priznala, že vyjadrenia diskutujúcich ju nahnevali aj kvôli inej národnosti jej manžela.

Keď sme však oslovili samotnú moderátorku, spojitosť odmietla. „Nie, nebolo to tým, že môj manžel je Palestínčan. Rasizmus je niečo protizákonné. Ak politik vyjadruje rasistické narážky, je povinnosťou novinára dať tomu hranicu. Ak ju prekročia a novinár tomu nezabráni, nie je na správnom mieste,“ vysvetlila.

Nech už to bolo akokoľvek, Anna Ghannamová v relácii Klub 3 účinkovala dva razy - prvý a posledný. Podľa stránky medialne.sk už však televízia TA3 našla za moderátorku náhradu. Má ňou byť redaktorka vnútropolitického oddelenia Blanka Dóková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu