Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Politická relácia s Mojsejovou sa zvrhla: Vulgárne hádky v zákulisí!

Zobraziť galériu (5)

BRATISLAVA – Katastrofa, neprofesionalita, zaujatosť. Prevažne takýmito slovami reagujú slovenskí diskutéri na utorňajšiu reláciu moderátorky Anny Ghannamovej na TA3 s názvom Klub 3. Po ostrej výmene názorov pred zapnutými kamerami mala slovná hádka pokračovať aj v zákulisí.

Kým minulý utorok si v premiérovom vydaní relácie Klub 3 zmerali sily ostrieľaní politickí lídri ako Robert Fico, Ján Figeľ či Béla Bugár, tento týždeň si Anna Ghannamová pozvala zástupcov mimoparlamentných strán. Nora Mojsejová zo Strany Slobodné slovo Nory Mojsejovej, Ján Budaj zo Zmeny zdola - demokratická únia, šéfka strany Národ a spravodlivosť Anna Belousovová a Igor Matovič z Obyčajných ľudí a nezávislých osobností pritiahli k obrazovkám viac divákov, ako to bolo minulý týždeň. Relácia sa však zvrtla na ostré výmeny názorov a ako nám povedal Matovič, „s vulgárnymi slovami to len tak svišťalo“.

Moderátorka sa totiž hneď v úvode dostala do priameho konfliktu s líderkou SSS-NM kvôli medializovanému prípadu údajného podvodu. Práve tento bol štartérom pre ďalší značne nervózny vývoj relácie. Účastníci diskusie sa vyjadrili, že mali problém dostať sa k slovu, keďže moderátorka ich často prerušovala.

Diváci Anne Ghannamovej zase vyčítali absenciu základných vedomostí, na ktoré sa sama pýtala. „Ja mám pocit, že Ghanamová je šéfka ďalšej politickej strany, ktorá všetkým skáče do reči, na svoje otázky má hneď svoju odpoveď. A dokonca nevie, čo stojí jeden rožtek a skúša z toho ostatných? Takíto ľudia ako Ghanamová sa nazývajú TRUHLÍK,“ objavilo sa v diskusii na stránke TA3.

Po skončení živého prenosu si na nejakú dobu všetci aktéri relácie sadli na pohár vínka a nezáväzne diskutovali. A práve na tomto mieste malo dôjsť k slovnému napadnutiu zo strany Mojsejovej, ktorá nešetrila moderátorku ani Jána Budaja. S ním sa dostala do konfliktu počas relácie kvôli vulgarizmom v jej predvolebnom videu. „Do k***tov som jemu aj jej vynadala. Sama seba zhodila svojou neodbornosťou. Chcela ma jednoducho zhodiť. Jednoducho chcela urobiť zo mňa totálnu p**u, ale urobila ju zo seba,“ uviedla na adresu moderátorky.

Keď sme sa Budaja na incident opýtali, Mojsejovej vulgarizmy poprel. „Nie, vôbec nie. Pani Mojsejová sa chovala srdečne. Videl som ju prvý raz v živote a nič zlé sa nestalo,“ povedal. Nech už to bolo akokoľvek, toto predvolebné obdobie nám zrejme prinesie ešte mnoho prekvapení.

Reakcie lídrov mimoparlamentných strán na utorňajšiu reláciu a výkon moderátorky:

Nora Mojsejová

Tlačová konferencia Strany slobodné
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Vladimír Labát)

„Je to obyčajná p**a. Doje*ala ma kvôli dávkam. Nehovorila pravdu o dávkach pre Rómov. Bola zaujatá a neodborná, diskusia nebola politická. Čakala som odbornosť, nakoniec to bolo horšie ako český Blesk. Prišlo mi 1000 mailov, kde sa ľudia sťažujú, čo to trepala. Vyzvem Gučíka, aby ju dal preč.“

Igor Matovič
Igor Matovič
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

„Pred reláciou ma každý jeden človek odhováral, aby som tam nešiel – že tým zvyšujem kredit Mojsejovej, čo by som nemal. Takéto správanie mi však na veľkých stranách vadí, preto som účasť nechcel odmietnuť. Išiel som tam s tým, že som sám nevedel, ako to dopadne. S vulgárnymi slovami to len tak svišťalo. Pani Mojsejová mi pripadala ako na tabletkách, nejako sa nevedela rozbehnúť.
A k pani moderátorke. Bolo by slušné, keby nechala druhých dokončiť vetu. Porovnal by som túto časť relácie a tú spred týždňa, keď tam boli Fico, Figeľ a Bugár. Tým dala možnosť vyjadriť sa. Pripadalo mi to cielené, ale to nechám na úsudku ľudí.“


Ján Budaj
Ján Budaj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

„Ja som vo svojom živote sedel voči rôznym typom ľudí. Toto bola však veľmi neobvyklá situácia. Za tie roky som nemyslel, že sa zúčastním niečoho takéhoto. Ale je to demokratické. Nikdy som nekomentoval, ako hostiteľ „navaril, pohostil“ a neurobím to ani teraz. Priamo na mieste som pani moderátorke povedal, čo sa mi nepáči. Navrhol som jej, nech intenzívnejšie prevezme riadenie diskusie."

Anna Belousovová poslala otvorený list riaditeľovi TA3 Michalovi Gučíkovi
Anna Belousovová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

„Vážený pán riaditeľ, včerajšia predvolebná diskusná relácia Klub3 s moderátorkou A. Ghannamovou bola ukážkou neprofesionality, zaujatosti a snahy o tvrdú manipuláciu verejnej mienky. Spôsob vedenia relácie bol mimoriadne tendenčný a nevytváral vyvážený priestor na prezentovanie volebných programov všetkých zúčastnených. Z kontextu relácie bolo zrejmé, že má slúžiť na propagáciu dvoch subjektov: najmä pána Matoviča a čiastočne pána Budaja(...) Z vašej strany by bolo korektné, ak by prišlo k zopakovaniu relácie s iným moderátorom, ktorý by profesionálne zvládol svoju úlohu."

A na záver jeden aktuálny vtip, ktorý koluje na internete:

obyčajný rožok 0,06 €
grahamový rožok 0,11 €
Ghannamovej rožok 0,60 € :-))))

 


 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu