Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gašparovič vo štvrtok poverí Fica zostavením vlády

Fico a Gašparovič
Fico a Gašparovič

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič prijme vo štvrtok 15. marca predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorého strana vyhrala sobotňajšie (10.3.) parlamentné voľby. V tejto súvislosti mu odovzdá poverenie na zostavenie vlády. Potvrdilo to tlačové oddelenie kancelárie prezidenta.

Stretnutie sa uskutoční po skončení rokovania s predstaviteľmi strán, ktoré budú zastúpené v Národnej rade (NR) SR. Za okrúhly stôl si zasadnú v priestoroch historickej budovy Národnej rady SR v Bratislave, pričom pozvanie rozposlal Smer-SD stranám KDH, SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd a hnutiu OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti ešte v pondelok 12. marca. Zatiaľ ani jeden z ich zástupcov neodmietol účasť na tejto povolebnej diskusii.
      
Hlava štátu sa s lídrom víťaznej strany stretla v utorok 13. marca, kde si vypočula predstavy Fica o novom kabinete, vnútornej a zahraničnej politike. Gašparovič si želá, aby nová vláda nadviazala na dobré kroky predchádzajúcej, rovnako by podľa neho mala zostať zachovaná kontinuita v zahraničnej politike Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu