Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V hre o ministra zdravotníctva je viacero mien, otázka má byť otvorená

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V prípade stoličky ministra zdravotníctva sa v kuloároch skloňuje viacero mien. Problémy v zdravotníctve by mal údajne v novej vláde riešiť člen predstavenstva Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Košiciach František Sabol. Ako budúci minister zdravotníctva sa však spomína aj ten minulý Richard Raši či bývalá šéfka Všeobecnej zdravotnej poisťovne Zuzana Zvolenská.

Sabol tvrdí, že ešte nikým oslovený nebol a tak sa k tomu vyjadrovať nechce. "Pokiaľ nepríde oficiálna ponuka, tak sa k tomu nebudem vyjadrovať," povedal. Údajný nádejný kandidát pôsobil kedysi vo funkcii zástupcu primára kardiochirurgického oddelenia. Absolvoval viaceré zahraničné stáže v Bonne, v Jeruzaleme a Prahe. Bol tiež námestníkom riaditeľa pre chirurgické odbory Fakultnej nemocnice s poliklinikou na Triede SNP v Košiciach.
      
Bývalá riaditeľka štátnej poisťovne odkázala na hovorcu strany Smer-SD. Ten je podľa jej slov povolaný odpovedať na otázky typu, či dostala ponuku na takýto post. Zvolenská je ministerkou práce v tieňovej vláde Smeru.
      
Raši bol ministrom za prvej vlády Roberta Fica od júna 2008 do júla 2010. Preferenčné hlasy ho v sobotných (10.3.) voľbách posunuli na kandidátke z ôsmeho na šieste miesto. Exminister pre TASR potvrdil, že ponuku na ministrovanie zatiaľ nedostal. Zároveň poznamenal, že nemá informácie o tom, že by táto personálna otázka bola už vyriešená.
      
Na nového šéfa rezortu čaká po jeho nástupe riešenie viacerých problémov, ambulantná aj nemocničná sféra hrozí pre nedostatok zdrojov na vyššie platy zdravotníkov kolapsom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu