Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Faič: Zatiaľ to vyzerá tak, že ministerstvá zostanú, ako boli

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Štruktúra ministerstiev zrejme zostane v rovnakej podobe, ako dnes. Aspoň tak to vyzerá podľa doterajších rozhovor v strane Smer-SD, ktorá bude s najväčšou pravdepodobnosťou zostavovať vládu sama.

"Rozhovory sa samozrejme vedú o všetkom, nie je nič rozhodnuté, no zatiaľ to vyzerá, že rezorty zostanú tak, ako boli. Mala by byť ešte vytvorená štruktúra pre eurofondy, ktorú by mal zastrešovať podpredseda vlády," povedal člen vedenia Smeru-SD Vladimír Faič.

O opätovnom rušení ministerstva životného prostredia, ku ktorému už Smer-SD pristúpil pred voľbami v roku 2010, zatiaľ Faič nevie. "Poverenie na zostavenie vlády od prezidenta SR bude zrejme vo štvrtok, rovnako aj rokovania so stranami za okrúhlym stolom. Rozhodnutia o ministerstvách sú teda viazané na tieto termíny," dodal Faič.

Napriek tomu, že vedenie Smeru-SD podľa hovorcu strany Erika Tomáša o nomináciách na vládne posty ešte nerokovalo, denne sa cez médiá dostávajú von potenciálni kandidáti na vládne kreslá. Najčastejšie sa hovorí o Pavlovi Paškovi ako o staronovom predsedovi NR SR, Petrovi Kažimírovi ako novom ministrovi financií alebo práce, Jánovi Počiatkovi ako o podpredsedovi vlády pre eurofondy či Robertovi Kaliňákovi ako šéfovi rezortu vnútra alebo obrany.

Dušan Čaplovič povedal, že by si prial riadiť rezort školstva, hovorí sa však o ňom ako o vicepremiérovi pre menšiny. Budúci premiér Robert Fico naznačil, že za ministra zahraničných vecí by chcel Miroslava Lajčáka. Hospodárstvu by mal šéfovať bývalý šéf Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti Ján Valko, ministrom kultúry by mal byť Marek Maďarič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu