Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Súd nariadil mužovi, ktorý sa vyhrážal Becíkovi zastrelením, dohľad: Nemôže vycestovať ani piť alkohol

Branislav Becík Zobraziť galériu (2)
Branislav Becík (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

BRATISLAVA - Obvinenému, ktorý sa vyhrážal predsedovi Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Branislavovi Becíkovi (Hlas-SD) zastrelením, nariadil súd dohľad probačného a mediačného úradníka. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa nitrianskeho krajského súdu Lena Kiradžiev. Obvinenému súd uložil napríklad aj zákaz vycestovať do zahraničia alebo piť alkohol.

"Súd konštatoval dôvodnosť preventívnej väzby, avšak dospel k záveru, že v danom prípade by na ochranu spoločnosti a zabránenie obvinenému v pokračovaní trestnej činnosti pripadalo do úvahy nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka za súčasného uloženia primeraných obmedzení a povinností," uviedla hovorkyňa.

archívne video

Nitriansky samosprávny kraj bude viesť Branislav Becík (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

Priblížila, že súd obvinenému uložil aj zákaz vycestovať do zahraničia, povinnosť pravidelne sa dostaviť k probačnému a mediačnému úradníkovi, zákaz styku s poškodeným a úmyselne sa k nemu priblížiť na vzdialenosť menšiu ako päť metrov, zákaz kontaktu s poškodeným v akejkoľvek forme a zákaz zdržiavať sa v blízkosti obydlia poškodeného. "Zároveň uložil obvinenému zákaz požívať alkoholické nápoje," dodala.

Súd nariadil mužovi, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

Becík podal trestné oznámenie, ktorého dôvodom boli vyhrážky zastrelením. Predseda NSK je zároveň poslancom Národnej rady SR a lídrom kandidátky strany Hlas-SD do eurovolieb.

Viac o téme: ObvinenýDohľadNitriansky samosprávny krajBranislav Becík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu