Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Veľké zmeny u zásielkového súkromníka: Zmeny pri balíkoch krátko pred Vianocami, na toto si dajte pozor!

Balíky, ktoré posielate súkromnou spoločnosťou, prešli zmenou pravidiel.
Balíky, ktoré posielate súkromnou spoločnosťou, prešli zmenou pravidiel. (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Azda každý sa pri istých príležitostiach, a hlavne pred vianočnými sviatkami, stretne so situáciou, že potrebuje poslať balík, no nechce sa spoliehať len na štátne zásielkové služby, ale obráti sa na súkromný sektor. Reč je o spoločnosti Packeta, ktorá už roky Slovákom slúži ako sekundárna firma na zasielanie balíkov. Práve tá totiž s príchodom novembra zmenila pravidlá, ktoré by vám určite nemali ujsť.

archívne video

Minister dopravy Pavol Lančarič reaguje na výsledky hlasovania o dôvere vláde (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

S informáciou prišiel portál Fontech. Reč je o tzv. Z-boxoch, ktoré spoločnosť Packeta niekoľko mesiacov prevádzkuje. Iste sa mnohí ľudia, ktorí tieto automatizované schránky využívajú, spoliehajú na to, že ak zásielku vyzdvihnúť nestihnú, je tu možnosť odloženia vyzdvihnutia zásielky o maximálne 2 dni. Toto sa však mení. Pri výdajnom Z-boxe totiž už bude možné požiadať o predĺženie len o deň.


Zmeny, ktoré spoločnosť Packeta uvádza sa teda týkajú dvoch záležitostí:

  • na vyzdvihnutie zásielky má zákazník od 1. novembra 2023 5 dní, počas ktorých je výdajné miesto otvorené, pričom predĺženie bude možné maximálne o ďalšie takéto 2 dni na celkových 7 dní (cez aplikáciu potom len o deň, a to maximálne 2x)
  • na vyzdvihnutie zásielky zo Z-boxu máte od 1. novembra 2 kalendárne dni. Predĺženie bude možné maximálne o 1 deň na celkové 3 kalendárne dni

Pozor na čas pri úložnej dobe

V tomto kontexte sa ešte prízvukuje, že skrátená úložná doba zásielok platí pre zásielky podané od 1. novembra do 21. decembra 2023, teda v hustom období vianočných nákupov. Po uplynutí takejto doby budú zásielky putovať späť k odosielateľovi.

Viac o téme: AutomatČasBalíkPravidláDoručovanieZmena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu