Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Už žiadne kľúče: Muž si otvára auto doslova mávnutím ruky! VIDEO Pozrite, čo kvôli tomu podstúpil

(Zdroj: Twitter/@BrandonDalaly)

WASHINGTON - YouTuber Brandon Dalaly urobil raz a navždy koniec hľadaniu kľúčov od auta. Tento majiteľ automobilu Tesla si totiž nechal do ruky implantovať špeciálny čip. Američan zároveň uviedol, že nejde o prvé zariadenie, ktoré si dal dobrovoľne zaviesť do tela a so svojím rozhodnutím je absolútne spokojný.

Hľadaniu kľúčov od auta definitívne odzvonil majiteľ Tesly a YouTuber Brandon Dalaly. A to všetko vďaka drobnému čipu, ktorý má vložený v pravej ruke.  Do nápadu investoval 400 dolárov (398 eur). Potom už len stačilo pohľadať šikovného piercera, ktorý mu zariadenie implantoval pod pokožku. Vzápätí prostredníctvom videa informoval svojich fanúšikov ako všetko funguje a ako sa darí otvoriť auto doslova mávnutím ruky, píše unilad.com.

Čip VivoKey Apex je bezkontaktný, jeho povrch tvorí biokompatibilná látka, čiže je úplne bezpečný. Založený je na princípe komunikácie na krátke vzdialenosti  s receptormi PING (Packet InterNet Groper) vloženými vo dverách jeho Tesly. Nie je to však po prvý raz, čo Dalalymu implantovali čip. V jeho ľavej ruke sa už nachádza čipový implantát, v ktorom sú uložené jeho zdravotné záznamy, kontaktná karta, očkovací preukaz proti COVID-19 a dokonca aj  kľúč od vchodových dverí. „Napadlo ma, že budem mať kľúč od domu v ľavej a kľúč od auta v pravej ruke,“ povedal.

Zároveň by chcel týmto spôsobom používať aj svoju platobnú kartu. „Keď mi to schvália, môžem si bezdrôtovo aktivovať nový čip, ktorý mám na transakcie kreditnou kartou a použiť ho kdekoľvek, kde sú terminály s platbou na priloženie.“ Podľa jeho slov mu prvý čip implantovali pomocou striekačky podobne ako psovi. Po tomto zákroku ho vraj asi mesiac pobolievala ruka. Implantácia čipu na otváranie auta prebehla pod lokálnou anestéziou a bola vraj oveľa príjemnejšia. 

Viac o téme: Kľúče od autaČipTesla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu