Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pellegrini si vybral minulosť, odkazuje Majerský: KDH to berie na vedomie

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini si vybral minulosť. KDH to berie na vedomie. Vyhlásil to predseda hnutia Milan Majerský v reakcii na rozhodnutie Hlasu-SD rokovať o novej vláde už len so Smerom-SD a SNS.

"Pellegrini si vybral minulosť. Rozhodnutie o budúcej vláde záviselo od strany Hlas-SD a ako sa ukázalo, tak ho so stranami Smer-SD a SNS okrem minulosti spája aj budúcnosť. KDH toto rozhodnutie Petra Pellegriniho berie na vedomie," uviedol Majerský.

Hlas-SD bude pokračovať v rokovaniach o vláde len so Smerom a SNS (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zopakoval, že prioritou KDH zostáva aj naďalej zásadné zlepšenie situácie v zdravotníctve, školstve, pomoc rodinám či seniorom, ale aj zachovanie špeciálnej prokuratúry a nezasahovanie do vyšetrovaní. Dodal, že hnutie je proti zavedeniu registrovaných partnerstiev a ich postaveniu na úroveň manželstva. Pellegrini v utorok informoval o jednohlasnom rozhodnutí predsedníctva Hlasu-SD, že bude viesť ďalšie rokovania o zostavení vlády iba so Smerom-SD a SNS. Šéf Smeru-SD Robert Fico potvrdil, že naďalej preferuje koalíciu s Hlasom-SD a SNS. Chce urobiť všetko preto, aby sa to podarilo.
 

Viac o téme: KDHMilan MajerskýPeter PellegriniHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu