Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Matovičovi koniec Šimka nestačí: TOTO je vraj minister, ktorý skutočne chcel stretnutie s Hamranom, požadujú odchod!

Matovič hovorí, že za stretnutím s Hamranom nemal byť Šimko, ale Bíreš. Zobraziť galériu (3)
Matovič hovorí, že za stretnutím s Hamranom nemal byť Šimko, ale Bíreš. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Ramon Leško)

BRATISLAVA - Zdá sa, že pád Ivana Šimka z postu ministerstva vnútra spustil domino. Po konci ministra vnútra sa totiž opäť ozýva hlučný Igor Matovič (OĽaNO a priatelia), ktorý upozorňoval aj na Šimkove statusy, no teraz upozorňuje na ďalšiu vec. Nebol to vraj Šimko, kto požadoval stretnutie s policajným prezidentom Štefanom Hamranom. Podľa Matoviča to bol totiž ďalší minister úradníckej vlády z pera Zuzany Čaputovej, a síce minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš. OĽaNO požaduje, aby vo funkcii skončil aj on!

VIDEO Tlačová konferencia Igora Matoviča:

Matovič vyzýva prezidentku, aby začala okrem Šimka konať aj v prípade ministra Bíreša (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Matovič na to, že stretnutie mal iniciovať práve Bíreš, upozornil na tlačovom brífingu po boku Lukáša Kyselicu. "Dnes policajný prezident potvrdil, že za zlyhaním ministra Šimka je ďalší vysoko postavený človek, hoci priamo na tlačovej konferencii nepovedal, o koho ide. Ale následne sme sa dozvedeli priamo z úst ministra Šimka, že ide o ministra pôdohospodárstva," povedal Matovič s tým, že mal na mysli Jozefa Bíreša.

Ministri Šimko a Bíreš si vraj chceli zavolať Hamrana na koberček

"Včera skončil Šimko. Ale stretnutie, na ktorom chcel zasahovať do živého spisu, vyvolal úplne niekto iný. Toto stretnutie vyvolal minister pán Bíreš, ktorý presne v ten istý deň, ako zatýkali jeho podriadených, zavolal ministrovi Šimkovi, aby ten zavolal priamo policajného prezidenta a v podstate si ho pozvali na koberček, aby sa im spovedal a pýtali sa ho, ako si niečo také dovolil voči jeho podriadeným," povedal Matovič s tým, že túto situáciu prirovnal k vládam Smeru.

Matovičovi koniec Šimka nestačí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"To, čo predviedol pán minister Bíreš s pánom ministrom Šimkom je presne politika našich ľudí. Deň, kedy vám NAKA zatýka rad-radom ľudí na vašom ministerstve, vy zavoláte svojmu kolegovi na ministerstve vnútra. A minister vnútra namiesto toho, aby ho poslal do kytek a mal sa riadiť nezávislosťou, minister vnútra Ivan Šimko volá policajného prezidenta k samému sebe na koberček, aby podal vysvetlenie aj pánu ministrovi pôdohospodárstva. Vieme si predstaviť niečo väčšie? Pýtam sa vás, pani prezidentka," kritizoval vládu vymenovanú Zuzanou Čaputovou Matovič na tlačovej konferencii.

Zlízol si to aj kandidát Progresívneho Slovenska

Matovič následne kritizoval aj Martina Ondráša, kandidáta Progresívneho Slovenska, ako človeka, ktorý mal byť "strojcom tejto situácie". "Siedmeho mája sme vás upozornili, že máte škodnú z vlastnej strany na ministerstve pôdohospodárstva. Bola k tomu tlačovka, aby ste si uvedomili, že bolo riziko tam túto škodnú nechať. Neurobili ste nič. Následne NAKA zatýka tohto nominanta a kandidáta na PS," pokračuje Matovič s tým, že Bíreš mal byť vraj tým človekom, ktorý mal "zakryť" aktivity Ondráša.

Matovičovi koniec Šimka nestačí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: Igor MatovičJozef BírešZuzana ČaputováŠtefan HamranIvan ŠimkoLukáš KyselicaOĽaNO a priatelia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu