Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

PRÁVE TERAZ Exminister za éry Slotu je na slobode: Štefanova z nástenkového tendra prepustili

Igor Štefanov Zobraziť galériu (2)
Igor Štefanov (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

TRENČÍN - Bývalého ministra výstavby a regionálneho rozvoja Igora Štefanova, odsúdeného v kauze nástenkového tendra, prepustil v pondelok Okresný súd Trenčín podmienečne na slobodu. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

archívne video

Exministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (SNS) vypovedala v kauze Dobytkár na ŠTS v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR/ Ján Krošlák)

Odsúdenému určil súd päťročnú skúšobnú lehotu a súčasne nad odsúdeným nariadil probačný dohľad na obdobie 18 mesiacov. V čase trvania probačného dohľadu sa odsúdený musí zdržiavať na území Slovenskej republiky, musí sa podrobiť kontrole technickými prostriedkami, zamestnať sa alebo sa preukázateľne uchádzať o zamestnanie. Má zakázané stretávať sa a kontaktovať sa s bývalým ministrom výstavby a regionálneho rozvoja Mariánom Janušekom.

PRÁVE TERAZ Exminister za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Súd podľa Tarabusa rozhodoval na verejnom zasadnutí na základe návrhu riaditeľa ústavu na výkon trestu odňatia slobody, ktorý konštatoval, že odsúdený spĺňa podmienky na podmienečné prepustenie s nariadenou kontrolou technickými prostriedkami, riziko recidívy bolo vyhodnotené ako nízke a resocializačná prognóza u odsúdeného je priaznivá. 

"Súd dospel k záveru, že odsúdený spĺňa všetky tri podmienky, ktoré stanovuje zákon, aby mohol byť podmienečne prepustený na slobodu. Odsúdený vykonal viac ako polovicu z uloženého trestu vo výmere deväť rokov odňatia slobody. Ako vyplýva z jeho hodnotenia, svojím správaním a plnením svojich povinností vo výkone trestu preukázal polepšenie. Súd konštatoval aj splnenie tretej podmienky, teda že od odsúdeného možno dôvodne očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život," doplnil Tarabus.

Viac o téme: ExministerPrepustenie na sloboduIgor Štefanov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu