Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Keby policajný prezident Hamran skončil, vydýchlo by si 95 percent policajtov, je presvedčená Saková

V diskusnej relácie televízie TA3 V polike diskutovali Denisa Saková (Hlas), Mária Kolíková (SaS) a Lukáš Kyselica (OĽaNO)
V diskusnej relácie televízie TA3 V polike diskutovali Denisa Saková (Hlas), Mária Kolíková (SaS) a Lukáš Kyselica (OĽaNO) (Zdroj: TA3)

BRATISLAVA - Vyjadrenia šéfa rezortu vnútra Ivana Šimka o tom, že polícia patrí pod kontrolu politiky a nemôže si robiť čo chce, nenechali politikov chladných. O jeho výrokoch debatovali v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike bývalá ministerka vnútra Denisa Saková (HLAS), bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) a bývalý policajt, dnes poslanec OĽaNO Lukáš Kyselica.

archvívne video

Premiér avizuje výsledky rokovaní so Šimkom a Hamranom o pár dní (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Vyjadrenia ministra vnútra Šimka na adresu polície považuje Kolíková za chybu. „Boli to zlé výroky,“ uviedla v TA3 na margo sporu Šimka s policajným prezidentom Štefanom Hamranom. Napriek tomu si myslí, že Hamran reagoval prehnane. Ten mal pohroziť odchodom aj s ďalšími ľuďmi z vedenia polície. Prezidentka by podľa Kolíkovej nemala Šimkovi za tieto výroky odobrať ministerské poverenie.

Bývalá ministerka vnútra Saková bola tvrdšia. „Keby policajný prezident Hamran odišiel, 95 percent policajného zboru by si vydýchlo,“ je presvedčená. Podľa nej sa vyjadruje viac ako politik než ako policajný prezident. Čakala by od neho tlačové besedy napríklad k nehodovosti, a nie k politickej situácii.

“Pán Šimko je z éry starších politikov. Pokiaľ tí policajti nebudú mať rozviazané ruky, stále budú len bábky,“ skonštatoval Kyselica. Ten si nevie predstaviť, že by Hamran na svojom poste skončil. Ako podotkol, policajti pracovali pod nejakým tlakom vždy.

Viac o téme: KyselicaV politikeSakováKolíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu