Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hamran opäť kritizoval politikov: Vraždu Andrey zneužívajú na politickú kampaň! DETAILY vyšetrovania stalkera

Andrea bola zavraždená stalkerom Jánom M., ktorý ju už dlhšie obťažoval. Zobraziť galériu (2)
Andrea bola zavraždená stalkerom Jánom M., ktorý ju už dlhšie obťažoval. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Policajný prezident Štefan Hamran kritizuje zneužívanie minulotýždňovej vraždy v Dubnici nad Váhom politikmi. Niektorí podľa neho komentujú postupy polície a spochybňujú jej prácu, hoci nemajú k dispozícii ani len čiastkové informácie.

Povedal to na utorkovej tlačovej konferencii. "Nerobí to nič iné, iba vnáša neistotu do našej spoločnosti," zdôraznil Hamran. Poukázal na vyjadrenie exministra vnútra Roberta Kaliňáka vo víkendovej diskusnej relácii. Kaliňák hovoril o vysmievaní sa obeti policajným prezidentom. "Od bývalého ministra budem žiadať ospravedlnenie. Takéto lži sa nemôžu šíriť verejným priestorom," reagoval Hamran.

Zdôraznil, že polícia spravila v súvislosti s prípadom vraždy v Dubnici nad Váhom všetko, čo bolo v jej silách a na čo mala zákonný mandát. Napriek tomu nariadil komplexnú kontrolu vo vzťahu k trenčianskej krajskej polícii. V kontexte tohto prípadu volá po novelizácii Trestného poriadku. Možné pochybenia v postupoch orgánov, ktoré predchádzali vražde, dala preveriť aj Generálna prokuratúra SR.

Policajný prezident Štefan Hamran kritizuje zneužívanie vraždy v Dubnici nad Váhom politikmi (Zdroj: Topky/Maarty)

Hamran zverejnil aj chronológiu celého prípadu od prvého trestného oznámeia až po prepustenie Jána M. z psychiatrickej nemocnice. "Nikto nemohol tušiť, že nastane skrat a spraví takýto brutálny čin," povedla Hamran s tým, že nebude kritizovať prácu lekárov a znalcov, pretože vrah sa liečil ústavne a jeho stav lekári poznali najlepšie. Niekoľkokrát zdôraznil, že policajt, ktorý Andreu vypočúval, jej dal na seba súkromné telefónne číslo, aby mu mohla kedykoľvek zavolať alebo napísať, ak by mala s obvineným Jánom problémy. 

Galéria: Štefan Hamran o vražde v Dubnici nad Váhom

K vražde 39-ročnej Andrey z Novej Dubnice prišlo vo štvrtok (29. 6.) v ranných hodinách pri novej cyklotrase v záhradkárskej oblasti Lieskovec v Dubnici nad Váhom. Podľahla početným sečným zraneniam. Ján M. čelí obvineniu za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy spáchaný surovým spôsobom a so sexuálnym motívom. Cez víkend bol vzatý do väzby.

Štefan Hamran informuje o prípade brutálnej vraždy Andrey v Dubnici nad Váhom
Zobraziť galériu (2)
Štefan Hamran informuje o prípade brutálnej vraždy Andrey v Dubnici nad Váhom  (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: VraždaPolícia Dubnica nad VáhomŠtefan HamranStalker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu