Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Minister vnútra Šimko diskutoval s Hamranom: Otvorene si vyjasnili svoje stanoviská

Ivan Šimko Zobraziť galériu (2)
Ivan Šimko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister vnútra Ivan Šimko očakáva od policajného prezidenta Štefana Hamrana, aby si naďalej plnil svoje povinnosti. Pokiaľ ide o medializované úvahy o jeho možnej rezignácii, rešpektuje, že je slobodným človekom a je na ňom, ako sa rozhodne. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Šimko a Hamran hovorili spolu o výhradách šéfa polície voči vyjadreniam ministra. Podľa rezortu vnútra si otvorene vyjasnili svoje stanoviská. "Minister vnútra sa s policajným prezidentom stretol v pondelok (10. 7.) dvakrát. Prvý raz ráno na pracovnom stretnutí, kde boli v úzkom kruhu viacerí účastníci a kde sa diskutovalo aj o tejto téme. Rovnako tak komunikovali spolu včera popoludní na ďalšom pracovnom stretnutí, opäť v úzkom kruhu," priblížil rezort vnútra.

archívne video Minister vnútra Ivan Šimko o príprave na voľby

Minister vnútra Ivan Šimko o príprave na voľby (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Polícia sa vzhľadom na aktuálne prebiehajúce rokovania na úrovni vedenia ministerstva vnútra a Prezídia Policajného zboru nebude v súčasnosti k veci bližšie vyjadrovať. "Stanovisko poskytneme po ukončení rokovaní," uviedol riaditeľ odboru komunikácie a prevencie policajného prezídia Petar Lazarov.

Štefan Hamran
Zobraziť galériu (2)
Štefan Hamran  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: DiskusiaStanoviskáŠtefan HamranIvan ŠimkoVyjasnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu