Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šóth potvrdil dohodu: Ambulancie združené v Zdravite predĺžia zmluvy s Všeobecnou zdravotnou poisťovňou

Marián Šóth Zobraziť galériu (2)
Marián Šóth (Zdroj: TASR/Marko Erd)

BRATISLAVA - Ambulancie združené v Zdravite od 1. apríla predĺžia zmluvy so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP).Potvrdil to potvrdil šéf Zdravity Marián Šóth. K dohode podľa jeho slov smerujú aj so súkromnou zdravotnou poisťovňou Dôvera. So súkromnou poisťovňou Union členovia Zdravity podpísali dodatky už 1. marca.

"Dohodli sme sa s VšZP k včerajšiemu dňu, to znamená, že od 1. apríla majú jej poistenci naďalej zmluvu u poskytovateľov našej zdravotnej starostlivosti. Momentálne rokujeme aj s Dôverou," uviedol  Šóth. Predpokladá, že v krátkej dobe sa s ňou tiež dohodnú. Pôvodné zmluvy s poisťovňami boli platné do konca marca.

Prezident Asociácie súkromných lekárov SR Marián Šóth
Zobraziť galériu (2)
Prezident Asociácie súkromných lekárov SR Marián Šóth  (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Rezort zdravotníctva vyčlenil na zabezpečenie ambulantnej zdravotnej starostlivosti o 20 percent zdrojov viac oproti roku 2022

Dohode predchádzalo vydanie vyhlášky o prerozdeľovacom mechanizme pre zdravotné poisťovne. Rezort zdravotníctva v nej vyčlenil na zabezpečenie ambulantnej zdravotnej starostlivosti o 20 percent zdrojov viac oproti roku 2022, čo predstavuje nárast o 284 miliónov eur. "V priebehu dvoch mesiacov budeme monitorovať situáciu, akým spôsobom sa tých 20 percent pretavilo do medziročného nárastu. V prípade, že finančných zdrojov bude nedostatok, budeme musieť pristúpiť k viaczdrojovému financovaniu, a teda začať používať poplatky," doplnil šéf Zdravity.

Viac o téme: ZmluvyAmbulancieVŠZPMarián ŠóthZdravita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu