Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje: Na tieto kozmetické výrobky si dajte pozor!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Obsahujú zakázanú látku butylphenyl methylpropional alebo hydroquinone. Do systému EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch (Safety Gate RAPEX) ich nahlásili kontrolné orgány v Českej republike, v Taliansku a v Írsku.

Ide o vodu po holení Herbs of Bulgaria a šampón na vlasy Shampoo per capelli secchi professional. Obsahujú zakázanú látku butylphenyl methylpropional, ktorá môže podľa hygienikov poškodiť reprodukčný systém a spôsobiť senzibilizáciu pokožky.

 

Upozorňujeme na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré do systému Safety Gate/RAPEX (systém...

Posted by Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky on Thursday, March 30, 2023

Výrobky obsahujú látku hydroquinone

Upozornili tiež na olej na zosvetlenie pokožky Caro White Lightening Oil a pleťové mlieko na zosvetlenie pokožky Caro white lightening Beauty Lotion. Výrobky obsahujú látku hydroquinone. Podľa úradu je určená na profesionálne použitie a môže sa používať do výrobkov na nechtový dizajn. Zároveň výrobky môžu spôsobiť kožné alergie.

Viac o téme: KozmetikaNebezpečnéÚVZZakázaná látka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu