Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľký PRIESKUM politických tém: Zdravotníctvo a školstvo by mali byť prioritou! Voliči sa dožadujú odpovedí

Hlavnou témou predvolebnej kampane by podľa Slovákov malo byť zdravotníctvo Zobraziť galériu (10)
Hlavnou témou predvolebnej kampane by podľa Slovákov malo byť zdravotníctvo (Zdroj: Getty Images, TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Od slovenských politikov sa v najbližších mesiacoch očakáva veľa. Dôvodom je blížiaci sa termín predčasných parlamentných volieb a politické strany už predvolebnú kampaň začínajú rozbiehať v plnom prúde. Voliči očakávajú, že politici im v najbližších voľbách poskytnú riešenia na ich otázky a každodenné problémy. Na čo by sa mali v predvolebnej kampani zamerať, ukazuje aj prieskum agentúry AKO pre reláciu TV JOJ Na hrane.

Boris Kollár o predčasných voľbách: Opozícia vyvoláva chaos, robia si kampaň na úkor daňovníkov (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Prieskum ukázal, že až 32,4% respondentov by od svojich favoritov chceli počuť odpovede na otázku, ako by vyriešili dlhotrvajúci a pálčivý problém v slovenskom zdravotníctva. Verejnému diskurzu sa nevyhlo ani školstvo, ktorému by sa mali politici venovať až podľa 22,8% opýtaných. Prvú trojicu najdôležitejších tém napokon uzavrelo všadeprítomné zdražovanie a inflácia, na ktoré by riešenia od politikov očakávalo až 16,6% respondentov. Dôležitými témami by napokon mali byť aj dôchodky (16,1%) a energetická kríza (14,6%)

Veľký PRIESKUM politických tém:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Agentúra AKO, TV JoJ Na Hrane)

Respondentov naopak nezaujíma dianie okolo exministra a predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča, ktorý by v predvolebnej kampani zaujal iba 0,4% opýtaných. Nezaujímavými témami sú podľa opýtaných taktiež vplyv USA (0,4%) a EÚ (0,5%) a ľudia nepovažujú za vhodné predvolebné témy ani diskusiu o opozičných stranách Hlas-SD, Smer-SD a ĽSNS (0,7%). Päťku najmenej zaujímavých tém nakoniec uzatvára predvolebná téma extrémizmu, pričom o tomto probléme by v predvolebnej kampani chcelo počuť iba 0,9% opýtaných.

Veľký PRIESKUM politických tém:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Agentúra AKO, TV JoJ Na Hrane)

Témy predvolebnej kampane neboli po chuti každému

V prieskume sa taktiež objavilo až 10,4% respondentov, ktorý na otázku preferencií v predvolebných témach odpovedať nevedeli. Iné, bližšie nešpecifikované témy boli v oblasti záujmu 0,5% opýtaných a 0,6% opýtaných sa k položenej otázke vyjadrovať nechcelo.

Veľký PRIESKUM politických tém:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Agentúra AKO, TV JoJ Na Hrane)

Rozšírené výsledky prieskumu nájdete v GALÉRII:

Viac o téme: PrieskumAgentúra AKOVolebná kampaň
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu