Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Matovič sa už chystá na odchod Hegera a Naďa: Musíme to už rozseknúť, definitívny koniec do dvoch týždňov

Heger a Naď už čoskoro odídu z radov OĽaNO. Zobraziť galériu (4)
Heger a Naď už čoskoro odídu z radov OĽaNO. (Zdroj: TASR/Jarosalv Novák, Martin Baumann)

BRATISLAVA - Politická scéna je momentálne vo veľmi veľkom rozvrate, hlavne ak sa pozrieme na situáciu v koaličných stranách. Kým v minulosti sme boli svedkom odchodu Márie Kolíkovej či niekoľkých poslancov zo Sme rodina, tento odchod bude o to bolestivejší a oveľa viac sledovaný. Ide totiž o samotného premiéra a ministra obrany, ktorí plánujú inú politickú budúcnosť, ako tú s Igorom Matovičom (OĽaNO).

archívne video

Eduard Heger: Investícia Volvo prinesie spolu 12 000 pracovných miest (Zdroj: TASR/ František Iván)

Hovorí o týždni, maximálne dvoch, kým obaja odídu

Politickú budúcnosť dua Eduard Heger a Jaroslav Naď v rádiu Expres odprezentoval sám líder OĽaNO. Matovič tvrdí, že už je tá situácia fakt napätá a "treba to rozseknúť". "Ja som to už povedal aj verejne, myslím si, že je to otázka jedného-dvoch týždňov. Treba to konečne rozseknúť. Nie je dobrý takýto medzistav," povedal Matovič v relácii.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Ja som tak isto presvedčený tak, ako pred dvoma mesiacmi, že asi toto je pravdepodobné, že Eduard Heger pôjdu s Jarom Naďom a vytvoria si nejakú vlastnú stranu. Stojím si naďalej za tým. Nepatrí sa k tomu nič hovoriť. Ak sa rozhodnú si založiť niečo nové, tak si myslím, že je správne, aby to oznámili sami, aj keby som o tom vedel niečo viac," povedal Matovič na margo odchodu a necíti nijakú motiváciu sa akokoľvek "mstiť".

Odchod je už len otázka času

Heger pritom nedávno uviedol, že v prípade komentovania svojho odchodu "na to ešte čas príde". Sám však skopíroval vyjadrenia Igora Matoviča o tom, aká veľká je šanca, že by z OĽaNO odišiel a hovoril o viac ako 80-percentnej pravdepodobnosti tohto kroku. Podobné vyjadernia poskytol médiám aj Jaroslav Naď. Doteraz však verejnosť nepočula ich oficiálne stanoviská o tom, akou cestou sa plánujú obaja vydať, no zrejme to už nebude dlho trvať.

Matovič sa už chystá
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Naď si Matoviča dodnes váži, no rozchádzajú sa politicky

"S Hegerom sa stotožňujeme vo svetonázore a v štýle politiky. Či to bude debata v rámci hnutia, alebo to bude debata, ktorá bude smerovať k tomu, že odídeme z hnutia, to je zatiaľ otázne. Všetko je v hre," povedal pred istým časom Naď. V jednom z vyjadrení však spomenul, že s Matovičom chce naďalej udržať priateľský vzťah a ako človeka si ho dodnes váži, no rozchádzajú sa pri politickom smerovaní.

Matovič sa už chystá
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: OdchodIgor MatovičJaroslav NaďEduard HegerPolitický subjekt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu