Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tvrdá REAKCIA OĽaNO: Strana SaS urobila ďalší nepriateľský krok! V rozbití tretej vlády im musíme zabrániť

Michal Šipoš
Michal Šipoš (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Po dnešnej tlačovke, na ktorej Richard Sulík prezentoval upravené uznesenie a nového člena poslaneckého klubu, sa OĽaNO vyjadrilo veľmi jasne. Juraj Krúpa totiž včera opustil hnutie a odišiel k liberálom. Pozitívne to nevnímal ani Igor Matovič, ani premiér Eduard Heger a ani šéf poslaneckého klubu.

Krúpa sa okrem iného stal tímlídrom SaS pre obranu a jeho postom predsedu brannobezpečnostného výboru sa bude zaoberať poslanecký klub OĽaNO. 

Hnutie OĽaNO reaguje na odchod Krúpu: Strana SaS urobila ďalší nepriateľský krok! (Zdroj: OĽaNO)

Nepriateľský krok SaS

"V SaS, bohužiaľ, urobili ďalší nepriateľský krok, ktorý svedčí o tom, že chcú rozbiť už tretiu protikorupčnú vládu. My v hnutí OĽANO urobíme všetko, aby sme im v tom zabránili," uviedol šéf poslaneckého klubu Michal Šipoš. "Dnešnú tlačovú konferenciu strany SaS hodnotím, ako verejné oznámenie občanom, že strana SaS je rozhodnutá položiť ďalšiu protikorupčnú, reformnú a proeurópsku vládu. Toto je podľa môjho názoru stranícky egoizmus," napísal ešte poobede premiér Heger. 

VIDEO Juraj Krúpa vstúpil do klubu SaS, Richard Sulík upravil uznesenie, odchod liberálov je čoraz viac reálny

Juraj Krúpa vstúpil do klubu SaS, Richard Sulík upravil uznesenie, odchod liberálov je čoraz viac reálny (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Krúpa už šéfom výboru zrejme nebude

Poslanecký klub OĽANO sa bude zaoberať obsadením postu predsedu brannobezpečnostného výboru, uviedol Šipoš. "Istoty zvoliteľného miesta na kandidátke konkurenčnej strany vedia zamávať charaktermi mnohých. Názor na správanie sa Juraja Krúpu si spraví každý sám," reagoval Šipoš. K svojej budúcnosti na poste predsedu parlamentného brannobezpečnostného výboru sa Krúpa zatiaľ jednoznačne nevyjadril.

"Všetko je možné. Nie som prilepený na žiadnu stoličku. Túto tému ešte otvoríme na rokovaní poslaneckého klubu SaS," povedal. Krúpa oznámil svoj prechod do klubu SaS v piatok. Odchod z OĽANO zdôvodnil hodnotovými obratmi hnutia a príklonom hnutia k ultrakonzervativizmu. Za červenú čiaru označil úvahy o pripustení možnosti vytvorenia menšinovej vlády s podporou "rôznych kriminálnikov, extrémistov a fašistov" počas koaličnej krízy.

Viac o téme: Koaličná krízaIgor MatovičSaSRichard SulíkOĽaNOJuraj Krúpa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu