Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Výstavba nemocníc potrebuje podľa Druckera ozajstného manažéra, nie ministra Lengvarského

Tomáš Drucker Zobraziť galériu (4)
Tomáš Drucker (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker považuje za nehorázne, že pri výstavbe nemocnice Rázsochy celé Slovensko čaká na nejaký nový dokument od ministra Vladimíra Lengvarského. Investovať do celoslovenskej univerzitnej nemocnice sa vláda SR zaviazala už pred dvoma rokmi. Jej výstavba nepotrebuje ďalší zdrap papiera, ale ozajstného manažéra. Minister Lengvarský to podľa T. Druckera nie je.

„Čakáme ako na spasenie, či sa konečne po mesiacoch dozvieme, ako plánuje minister Lengvarský využiť peniaze z plánu obnovy,“ povedal T. Drucker. Sľubovaný a opakovane odkladaný návrh nebol na programe rokovania vlády SR ani dnes. Takýto spôsob riadenia si podľa neho nedovolí ani domovník v dvojpodlažnom bytovom dome.

Vladimir Lengvarský
Zobraziť galériu (4)
Vladimir Lengvarský  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podľa T. Druckera nie je potrebný žiadny nový materiál pre to, aby sa začali stavať Rázsochy alebo univerzitná nemocnica v Martine. Vládny záväzok bol v programovom vyhlásení schválený už v roku 2020 a opakovane v roku 2021. Vyzývam premiéra Hegera, aby začal riadiť vládu a odobral ministrovi Lengvarskému riadenia projektu investícií do nových nemocníc,“ vyhlásil T. Drucker.

Výstavba nemocníc potrebuje podľa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Projekt si vyžaduje nového manažéra, ktorý bude mať na to schopnosti a nebude vydieraný ministrom financií Igorom Matovičom. Vďaka plánu obnovy pri výstavbe nových nemocníc nie sú po tridsiatich rokoch problémom peniaze. Problémom je zlý manažment, dodal T. Drucker.

Výstavba nemocníc potrebuje podľa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Slovensko potrebuje novú univerzitnú nemocnicu aj preto, aby sa mali kde vzdelávať noví lekári a lekárky. Krajina musí podľa T. Druckera zastaviť odlev zdravotníkov, inak systém v súčasnej podobe skolabuje. Toto nie je naša prvá výzva vláde týkajúca sa nemocnice Rázsochy a nebude ani posledná. Neprestaneme, kým sa veci nepohnú,“ zdôraznil predseda strany Dobrá voľba a Umiernení.

Viac o téme: VýstavbaNemocniceTomáš DruckerDobrá voľbaVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu