Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lengvarský sa chce pre štrajkovú pohotovosť v záchrankách stretnúť s odborármi

Vladimír Lengvarský
Vladimír Lengvarský (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) a štátna tajomníčka rezortu Lenka Dunajová Družkovská sa chcú v najbližšom čase stretnúť s odborármi zo štátnych záchraniek, ktorí vyhlásili štrajkovú pohotovosť. Hľadá sa termín. Uviedol to komunikačný odbor ministerstva zdravotníctva.

 

Na stretnutí chcú diskutovať o novele zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorá je momentálne v parlamente, ale aj kompetenciách zdravotníckych záchranárov, ich platoch či pracovných podmienkach. "O výsledku stretnutia budeme verejnosť aj médiá informovať," dodal. Ministerstvo pripomenulo, že naďalej pokračujú rokovania o platoch pracovníkov. S konečnou dohodou chce podľa neho prísť do 30. júna.

Minister zdravotníctva Lengvarský počul o svojej možnej výmene vo funkcii, z rezortu neodchádza

Minister zdravotníctva Lengvarský počul o svojej možnej výmene vo funkcii, z rezortu neodchádza (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Odborári zo štátnych záchraniek v Bratislave a Košiciach vyhlásili v stredu (15. 6.) štrajkovú pohotovosť. Odôvodňujú to dlhodobým neriešením problémov v poskytovaní neodkladnej zdravotnej starostlivosti i legislatíve, ale aj absenciou diskusie o finančnom ohodnotení zdravotníckeho personálu.

Viac o téme: OdboráriŠtrajkZdravotníctvoZáchrankyVladimir Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu