Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Chaos a agresivita! VIDEO Pred očkovacím centrom stáli desiatky zmätených ľudí: Čitateľka opísala svoju skúsenosť

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Zdá sa, že očkovanie na Slovensku sa opäť teší vysokej popularite a pred mnohými očkovacími centrami to doslova praská vo švíkoch. To však so sebou prináša aj svoje problémy – veľký počet ľudí v kombinácii so slabými usmerneniami totiž neprekvapivo vedie k chaosu a nervozite.

Ako nás upovedomila čitateľka, podobnú skúsenosť v utorok okúsila na vlastnej koži pred očkovacím centrom v bratislavskej Mlynskej doline, kde sa očkuje v priestoroch miestnej polikliniky. Od rána sa na mieste tvoril niekoľkometrový rad tých, ktorí sa na očkovanie zaregistrovali. K tomu sa súbežne s ním tvoril aj ďalší – určený pre neregistrovaných. "Absolútny chaos, nik tam nestál a neusmerňoval to," posťažovala sa žena.

Pred očkovacím centrom v bratislavskej Mlynskej doline vládol chaos (Zdroj: Tip čitateľa)

Ona sama bola na očkovanie registrovaná a dostala presný čas. Dnu sa však v panujúcom zmätku dostala s približne 40 minútovým omeškaním. Nebola však ani zďaleka jediná. Dlhé minúty na zime pri teplote okolo 0 stupňov Celzia si takto vystáli desiatky ľudí. "Dnu už boli ľudia, ktorí nás usmerňovali a volali na striedačku, raz na očkovanie vakcínou od Pfizer a potom zasa Modernou, ale vonku nebol absolútne nikto, veľa ľudí sa v tom zmätku prebiehalo," opísala.

Chaos a agresivita! VIDEO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Okrem toho panovala na mieste aj veľká nervozita, ľudia v rade nadávali a vyskytli sa aj drobné vzájomné hádky – práve kvôli "boju" o poradie. Rad registrovaných sa však napriek chaosu podľa jej slov aspoň hýbal, horšie to však už vyzeralo vedľa, kde stáli neregistrovaní. "Ten viac-menej stál, takýmto tempom niektorých ľudí nezaočkujú ani do večera," uviedla. Podobne to má pritom pred očkovacím centrom vyzerať v tieto dni pravidelne.

Chaos a agresivita! VIDEO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

S otázkami týkajúcimi sa organizačného zvládnutia očkovania v Mlynskej doline sme sa obrátili na Národné centrum zdravotníckych informácií. To nás odkázalo priamo na poskytovateľa zdravotnej starostlivosti.

Polikliniku záujem teší

Poliklinka vo svojom stanovisku uviedla, že všetky očkovacie centrá zažívajú v týchto dňoch veľký nápor.  "Pred vstupom do našich priestorov sú  koordinátori,  ktorí  občanov usmerňujú a vyzývajú k vstupu podľa časov,  ktorý im pridelilo NCZI, pričom sú viacerí registrovaný na jeden časový slot.  Pre zrýchlenie procesu očkovania máme v poliklinike ďalších koordinátorov a recepčné, ktorí pravidelne informujú a flexibilne registrujú ľudí do informačného systému, niektorým a najmä starším ľudom bez sprievodu zároveň pomáhajú vyplniť dotazník a usmerňujú ich do ambulancií," tvrdí marketingová manažérka zariadenia Jana Šimeková.

Vakcína od spoločnosti Johnson
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Panagiotis Balaskas)

Doplnila tiež, že vonku na viditeľnom mieste polikliniky umiestnili tabule s nápisom o dodržiavaní odstupov, ohľaduplnosti a disciplíne čakajúcich na očkovanie. Zároveň sa podľa jej slov snažia o uprednostnenie skupín ľudí so súhlasom čakajúcich v rade a to najmä starších občanov, tehotné ženy, rodičia s deťmi a ľudia na vozíku.

"Zvýšený záujem o očkovanie nás teší a našim prvoradým cieľom ostáva, aby sme nemuseli odmietnuť ani jedného neregistrovaného človeka čakajúceho na očkovanie pred budovou Polikliniky Mlynská dolina," dodala.

Viac o téme: OčkovanieChaosMlynská dolinaOčkovacie centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu