Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNE Rošády vo vláde: Padlo prvé meno, tento muž by mohol nahradiť premiéra Matoviča!

Richard Sulík aj dnes spomenul meno náhradníka za Matoviča, je ním Heger.
Richard Sulík aj dnes spomenul meno náhradníka za Matoviča, je ním Heger. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koaličné rošády sú čoraz väčšou realitou a po odchode Mareka Krajčího (OĽaNO) hrozia ešte väčšie obmeny. Po dnešnej tlačovke ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) je reálna možnosť, že buď padne vláda, alebo na kreslo premiéra zasadne nový muž. Meno súčasného ministra financií a zdravotníctva Eduarda Hegera padlo aj dnes.

Richard Sulík dnes v sprievode strany SaS vyzval na rezignáciu premiéra Igora Matoviča. Hneď však spomenul aj meno náhradníka, ktorého by si vedel predstaviť v jeho pozícii. Nominant OĽaNO a meno ďalšieho premiéra sa skloňuje už dlho, a to aj z úst vicepremiéra Sulíka. Ten nezaváhal a rovno upriamil pozornosť na Eduarda Hegera. Sulík to totiž povedal na rovinu. "Jedno meno už padlo viackrát - meno Eda Hegera. Ak by toto meno prinieslo OĽaNO, vieme o ňom viesť diskusiu," skonštatoval Sulík na dnešnej ráznej tlačovke, kde sa pridal k vicepremiérke Remišovej a vyzval Matoviča na odchod.

VIDEO Tlačový brífing SaS:

Sulík hovorí o prekročení hrubej čiary a vyzýva Igora Matoviča na odchod z postu predsedu vlády (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)


MIMORIADNY ONLINE Vládna kríza vrcholí! Sulík vyzval Matoviča na rezignáciu


To, že s Hegerom má Sulík pozitívny vzťah už opakoval viackrát aj v iných rozhovoroch a médiách. Sulík sa pritom nebráni vlastnej rezignácii z postu ministra, ak by došlo na výmenu premiéra Matoviča.

Reakciu ministra Eduarda Hegera, ako možného náhradníka za premiéra Matoviča zisťujeme.

Viac o téme: PremiérIgor MatovičRichard SulíkEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu