Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kollár vystúpil pred predsedníctvom prvýkrát bez goliera: Odchodom Matoviča alebo Sulíka sa nevyrieši vôbec nič!

Vyhlásenie Borisa Kollára Zobraziť galériu (3)
Vyhlásenie Borisa Kollára (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu sa ešte krátko pred zajtrajším predsedníctvom Sme rodina rozhodol predsa prehovoriť ku vládnej kríze. Natočil video, a to prvýkrát dokonca aj bez krčného goliera, a poukázal na to, že odchodom premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) alebo Richarda Sulíka (SaS) späť do parlamentu by sa nič nezmenil, skôr naopak!

Aktualizácia 13:47 - Kollár už bol aj u prezidentky

Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes pracovne stretla s predsedom NR SR Borisom Kollárom. Diskutovali spolu o ďalšom vývoji a možnostiach riešenia napätej situácie vo vládnej kolícii. Informoval o tom hovorca prezidentského úradu Martin Strižinec. Prezidentka trvá na svojom včerajšom vyhlásení. Podľa nej je situácia na Slovensku mimoriadne vážna a je potrebné, aby vládna koalícia vyslala signál, že si to uvedomuje.

"Sebareflexiu a mieru kritiky by mala byť schopná vláda vyvodiť aj voči sebe. Vzhľadom na to, že viaceré koaličné strany si nutnosť sebareflexie uvedomujú, dúfam, že k nej aj dôjde."

Kollár vystúpil pred predsedníctvom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kollár viac prezradil vo svojom videu na sociálnej sieti. "Veľmi veľa ľudí mi v týchto dňoch dáva otázku: Kde sa Sme rodina prikloní? Koho podporíte, nepodporíte? Budete žiadať pád vlády, nebudete?" začína niekoľkými otázkami Kollár svoje video.

Kollár si nemyslí, že by prišla zmena v prípade, že by sa Sulík a Matovič vrátili do parlamentu (Zdroj: Facebook/Boris Kollár)

Nič sa nezmení, myslí si Kollár

Predseda parlamentu však hneď poukazuje na to, že s odchodom premiéra Matoviča alebo ministra Sulíka by sa vzhľadom na ich vodcovských záujmoch v ich hnutiach nezmenilo nič. "To, či vláda vydrží, záleží na nich dvoch. Záleží na tom, či do seba vstúpia alebo nie. Nezmenilo by sa vôbec nič! Títo dvaja páni by odišli do parlamentu, tam by absolútne ovládali svoje poslanecké kluby a peklo by pokračovalo ďalej," skonštatoval stručne Kollár.

Prvýkrát od nehody vystúpil bez goliera

"Ľutoval by som tých chudákov, ktorých by dosadili do vlády. Máme jasný príklad spred dvoch rokov, kde Robert Fico musel odstúpiť a z urazeného ega šikanoval premiéra Pellegriniho," povedal Kollár a ako príklad uviedol zamietnutú stratifikáciu nemocníc. Všimli sme si tiež, že Kollárov zdravotný stav sa zrejme zlepšuje, keďže prvýkrát od autonehody vystúpil bez akéhokoľvek goliera na krku.

Kollár vystúpil pred predsedníctvom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Boris Kollár)

Viac o téme: Vládna krízaIgor MatovičRichard SulíkBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu