Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Poriadne im prešiel cez rozum: Majiteľ hotela v Nitre našiel spôsob, ako obedovať vo vnútri

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

NITRA - Priam až neuveriteľné sa podarilo majiteľovi jedného z hotelov v Nitre. Je známe, že opatrenia platné od včera do značnej miery zasiahli do gastro biznisu na Slovensku a majitelia tak majú hlavu v smútku, nie však ten z Nitry. Našiel naozaj originálny spôsob, akým si zachovať klientov, ktorí prídu do reštaurácie na obed. Je známe, že ľudia sa vplyvom opatrení nemôžu stravovať v interiéri v priestoroch, kde sedí vedľa seba mnoho iných ľudí, no hotelier našiel zlepšovák.

Majitelia hotela totiž zareagovali na aplikáciu opatrení po svojom, a hosťom sú ochotní niesť jedlá do oddelených priestorov izieb hotela, ktorý im bude poskytnutý ako jedáleň na polhodinu zadarmo. Konzumácia obeda je tak možná aj v priestoroch izieb, ktoré sú rozhodne teplotne pohodlnejšie ako terasy.

"Keďže konzumácia jedál a nápojov na hotelovej izbe je možná, pripravili sme pre vás netradičnú akciu. Každému zákazníkovi ktorý si u nás zakúpi jedlo alebo nápoj so sebou. Poskytneme ubytovanie na izbe so súkromnou jedálňou na dobu 30 minút grátis," píše nitriansky hotel ARTin na sociálnej sieti Facebook 

Skutočne originálna odpoveď na opatrenia

Majitelia týmto spôsobom reagujú na opatrenia, ktoré jasne stanovujú, že jedlo sa v priestoroch reštaurácie nesmie konzumovať, odniesť si ho mimo priestoru možno len zabalené v obale, alebo je ešte možnosť s stravovať v exteriéri, čo je v týchto chladných dňoch do značnej miery obmedzujúce a nekomfortné.

KORONAVÍRUS Poriadne im prešiel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Dá sa povedať, že vedenie hotela týmto krokom takpovediac prešlo cez rozum úradom aj hlavnému hygienikovi spolu s vládou. „Dúfame, že úrady veľmi rýchlo nevymyslia spôsob, prečo to robiť nemôžeme,“ povedal dúfajúc pre TVNoviny.sk majiteľ hotela.

KORONAVÍRUS Poriadne im prešiel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Po tom, ako sa ľudia v izbe naobedujú, nastáva okamžitá dezinfekcia izby a jej ďalšia pripravenosť na nového zákazníka. "Musím teda v tomto nešťastnom období vyhlásiť, že máme 100-percentnú vyťaženosť izieb," povedal ďalej majiteľ. Zákazníci sú s týmto servisom rovnako spokojní. "Vždy je lepšie nájsť spôsob ako sa to dá, než vymýšľať prečo sa to nedá," vyhlásil jeden zo zákazníkov.

Mikasovi cez rozum neprešiel

Ján Mikas ale práve po poslednej tlačovej konferencii, ktorú mal dnes večer spolu s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím nebol týmto "nápadom" nadšený. "My sme všetky tie opatrenia nastavili z dôvodu, aby sme predišli úmrtiam a hospitalizáciám, aby sme predišli mobilizácii. Toto je špekulatívne, že si to niekto takto navrhol, ale je to nezodpovedné, je to proti našim opatreniam a určite takúto vec neschvaľujem," povedal dnes Mikas.

KORONAVÍRUS Poriadne im prešiel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

Viac o téme: OpatreniaHotelNitraKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu