Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Injekcia pre školské jedálne: Ministerstvo vyčlenilo na ich vybavenie trištvrte milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

NITRA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyčlenilo dotáciu v celkovej výške 750.000 eur na vybavenie školských jedální. Jednotlivé jedálne môžu získať dotáciu od 3000 do 5000 eur na nákup umývačiek riadu, chladiacich boxov, konvektomatov, ale aj ďalších pomôcok, ktoré uľahčia prácu kuchárkam, informoval minister školstva Branislav Gröhling (SaS) počas návštevy Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre.

Presné podmienky na poskytnutie dotácie budú podľa slov ministra zverejnené v priebehu budúceho týždňa. O dotáciu na vybavenie jedální budú môcť žiadať zriaďovatelia jednotlivých zariadení, financie by mohli byť vyčlenené do konca tohto roka. „Druhou úlohou, ktorá nás čaká v nasledujúcich mesiacoch, je nájsť spôsob, ako ohodnotiť kuchárky aj finančným spôsobom,“ povedal Gröhling.

V rozpočte je podľa jeho slov „obrovský balík peňazí, ktorý chceme cieliť aj do tejto oblasti.“ Ministerstvo školstva plánuje zamerať svoju pozornosť aj na projekt zdravého stravovania na školách, ktorý plánuje predstaviť počas budúceho týždňa. „Týkať sa bude noriem, náhľadu, ako by sa malo na školách variť a verím, že vysporiadame aj iné problémy,“ skonštatoval minister.

Viac o téme: ŠkolyMinisterstvo školstvaSlovenskoSaSBranislav GröhlingŠkolské jedálne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu