Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Sudcovia opäť pred súdom: Jankovskej ostali oči pre plač, Cvikovú verdikt potešil

Monika Jankovská Zobraziť galériu (2)
Monika Jankovská (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Najvyšší súd potvrdil väzbu Moniky Jankovskej do marca 2021, Denisu Cvikovú prepustil na slobodu.

Senát Najvyššieho súdu (NS) SR vo štvrtok zamietol sťažnosti obvinenej bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej a obvineného sudcu Richarda Molnára, ako aj prokurátorky Úradu špeciálnej prokuratúry, podané proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica.

NS teda potvrdil, že obaja ostanú vo väzbe do 11. marca 2021. Senát NS zároveň ihneď prepustil z väzby na slobodu obvinenú Denisu Cvikovú a neponechal ju v nej do 11. októbra. Informovala o tom hovorkyňa NS Alexandra Važanová. "Vo vzťahu k obvineným Monike J. a Richardovi M. sa senát Najvyššieho súdu v plnej miere stotožnil s názorom sudcu pre prípravné konanie," uviedla hovorkyňa. Uznesenie, proti ktorému prokurátorka podala sťažnosť, sa týkalo aj toho, že sudca u Denisy C. nepredĺžil lehotu trvania väzby.

Monika Jankovská a Denisa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

"Vo vzťahu k obvinenej Denise C., ktorej končí základná lehota trvania väzby v prípravnom konaní 11. októbra 2020, na rozdiel od názoru sudcu pre prípravné konanie, senát pre neexistenciu kolúzneho dôvodu väzby túto obvinenú ihneď prepustil z väzby na slobodu a neponechal ju v nej do 11. októbra 2020," dodala Važanová.

ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, 21. septembra rozhodol, že Monika J., obvinená z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka, má zostať vo väzbe do 11. marca budúceho roka. Rovnako rozhodol aj v prípade sudcu Richarda M., obvineného v rovnakej korupčnej kauze. Naopak, sudca pre prípravné konanie ŠTS nevyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na predĺženie lehoty trvania väzby u Denisy C., sudkyne obvinenej z prijímania úplatku v tejto kauze. Mala jej teda trvať do 11. októbra.

Viac o téme: VäzenieSúd BratislavaDenisa CvikováMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu