Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jankovskú dobieha minulosť! Svedok proti exsudkyni: Za odsúdenie podnikateľa mala dostať milióny

Dnes sa rozhoduje o sudcoch na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici. Na fotke Monika Jankovská.
Dnes sa rozhoduje o sudcoch na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici. Na fotke Monika Jankovská. (Zdroj: TASR)

TRENČÍN - Trenčiansky podnikateľ Ondrej Janíček v utorok na štvrtý pokus uspel na Okresnom súdev Trenčíne so žiadosťou o obnovu konania z roku 2001, v ktorom ho vtedajšia sudkyňa OS Trenčín a neskôr štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti SR Monika Jankovská odsúdila za vydieranie považskobystrického podnikateľa Tibora Jurisu. Janíček tvrdí, že Jurisa podpísal pod nátlakom polície krivú výpoveď.

Janíček bol pripravený, že jeho žiadosť o obnovu procesu opäť zamietnu. „Nečakal som, že súd rozhodne o obnovení konania. Podstatná bola výpoveď Michala Vidu, dala dostatok dôkazov k tomu, aby súd pochopil, že ten skutok sa nestal,“ povedal po pojednávaní Janíček s tým, že momentálne je voľný a čaká sa na vyjadrenie prokuratúry. Doplnil, bude požadovať odškodné, pretože 20 rokov nebol slobodný človek a nemohol sa venovať tomu, čomu chcel.

Ako život má svoj kolobeh, tak všetko na tejto planéte, v tomto živote, sledu vecí a udalostí evokuje, že novým dňom...

Uverejnil používateľ Ondrej Janíček - spravodlivosť zvíťazí Utorok 6. októbra 2020

"Spravodlivosť zvíťazila, brániť sa oplatí - verné motto pani Jankovskej, ktoré konečne nabralo na vážnosti. Lož má krátke nohy, ako sa hovorí, ale pravda prekročí všetky neprávosti. Priatelia, ďakujem za podporu. Teraz prichádza rad na vás. Nebojte sa povedať pravdu, ideme na cestu spravodlivosti," napísal Janíček po pojednávaní na sociálnej sieti. 

Na súde vypovedal, aj kľúčový svedok celej kauzy Michal Vida. "My sme sa dohodli s pani Jankovskou, že nám bude nápomocná pri jeho odsúdení. Dostala za to 3 milióny slovenských korún," povedal na súde svedok.

Podľa Janíčkovho právneho zástupcu Daniela Lipšica je to po dlhých rokoch pozitívne rozhodnutie. "Senát Okresného súdu v Trenčíne včera povolil obnovu konania v trestnej veci Ondreja Janíčka a Jozefa Strelčíka, a zrušil rozsudok vydaný sudkyňou Monikou Jankovskou v roku 2002, kvoli ktorému prišiel moj klient o časť objektu Fatima v Trenčíne. Tento objekt získala skupina mafiánskeho bossa Petra Čongrádyho. Podľa výpovedí svedkov na včerajšom pojednávani zinkasovala Monika Jankovská za svoje nezákonné rozhodnutie úplatok vo výške troch miliónov korún," napísal Lipšic s tým, že rozhodnutie o obnove konania ešte nie je právoplatné, pretože prokurátor si ponechal lehotu na podanie sťažnosti.

OBNOVA KONANIA KONEČNE POVOLENÁ Senát Okresného súdu v Trenčíne včera povolil obnovu konania v trestnej veci Ondreja...

Uverejnil používateľ Daniel Lipšic Streda 7. októbra 2020

"Ondrej Janíček a jeho rodina roky bojujú za spravodlivosť v tejto veci. Až včera sa podaril prvý doležitý krok na ceste k spravodlivosti. Netreba to nikdy vzdať," dodal advokát. 

Okresný súd v Trenčíne naposledy zamietol Janíčkovu žiadosť o obnovu konania v júni 2018. Podľa OS neboli zistené podmienky na povolenie obnovy konania. Utorkové rozhodnutie OS Trenčín zatiaľ nie je právoplatné. Janíček je vlastník nehnuteľnosti Fatima pod Trenčianskym hradom. Historické priestory zrekonštruoval spolu so svojím spoločníkom Jozefom Strelčíkom v roku 2000. Súčasťou objektu je aj známy, dnes zdevastovaný bar, o ktorý podľa Janíčka mali záujem čongrádyovci. Tí ho podľa neho po návrate z väzenia násilím prinútili prepísať bar na nich.

Viac o téme: Michal VidaOndrej JaníčekMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu