Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bitka na zástavke MHD v Bratislave: Kristián a Zdenko napadli a okradli muža, tínedžeri už čelia obvineniu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA – Pätnásťroční chlapci, Kristián a Zdenko, spolu s ďalšími osobami zaútočili na mladého muža, ktorému ukradli obsah tašky. Menovaní tínedžeri už čelia obvineniu z lúpeže a z prečinu výtržníctva.

Dráma sa odohrala 16. júla krátko pred desiatou večer na autobusovej zastávke Vinohradnícka v Bratislave. Podľa polície mali obvinení chlapci spolu s doposiaľ nezistenými ďalšími osobami fyzicky napadnúť ďalšieho mladého muža. „Obvinený Kristián mal poškodeného zozadu kopnúť do chrbta, v dôsledku čoho spadol na zem a následne ho aj s ostatnými osobami mali začať spoločne kopať a udierať päsťami do oblasti tváre,“ opísali zástupcovia zákona.

Ďalší útok v Bratislave! Adam (19) chcel brániť svoju priateľku: FOTO Surová bitka pred podnikom

Napadnutému mladíkovi v dôsledku útoku vypadol celý obsah malej pánskej tašky, ktorú mal pri sebe. Poškodený si svoje veci rýchlo pozbieral a dal sa na peší útek smerom na Devätinovú ulicu. Útočníci ho ale dobehli. „Následne došlo k ďalšiemu fyzickému napadnutiu zo strany útočníkov, kedy im poškodený zo strachu o svoj život vydal celý obsah jeho pánskej tašky,“ uviedli policajti.  

Napadnutý muž neutrpel zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. Bola mu však spôsobená celková škoda vo výške 411 eur.

Agresorom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. Obvinení Kristián a Zdenko sú stíhaní na slobode. Čelia obvineniu pre zločin lúpeže v súbehu s prečinom výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva.

Viac o téme: BratislavaVýtržníctvoNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu