Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ľudská hyena! Vydierač Zdenko obral hendikepovanú ženu o tisícky eur, peklo trvalo takmer rok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Prípad Skaličana Zdenka, ktorý takmer rok vydieral hendikepovanú ženu, je dôkazom toho, že ľudská chamtivosť nepozná hranice. Mladík už čelí obvineniu a v prípade dokázania viny mu hrozí až desaťročné väzenie.

Dvadsaťdeväťročný Zdenko R. zo Skalice mal podľa polície trištvrte roka vydierať ťažko hendikepovanú ženu, a to spočiatku cez sociálnu sieť. „Obvinený s falošným užívateľským kontom mal na sociálnej sieti skontaktovať hendikepovanú ženu a žiadať od nej finančné prostriedky,“ uviedli muži zákona. Neskôr ju začal kontaktovať aj prostredníctvom esemesiek a telefonátov.

Chcel rozkoš, prišiel o vyše 30-tisíc eur! Slovákovi sa vypomstila zoznamka, šokujúci prípad vydierania

„V prípade nezaslania požadovanej sumy sa mal obvinený poškodenej vyhrážať fyzickým ublížením, ako aj zverejnením jej fotografie s citlivým obsahom,“ priblížila polícia. Hendikepovaná žena mala obavy, a preto na mužov bankový účet posielala peniaze. Dialo sa tak v období od 5. septembra 2019 do 14. mája 2020. „Celkovo na bankový účet „vydierača“ prostredníctvom internetového bankovníctva poškodená previedla sumu 2 225 eur,“ spresnili policajti.

Obvinený je v súčasnosti stíhaný na slobode. V prípade preukázania viny mu hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Polícia aj  v tejto súvislosti odporúča, aby ľudia v žiadnom prípade peniaze neznámym osobám nezasielali, neplatili a bez váhania kontaktovali políciu na bezplatnom čísle 158.

Viac o téme: VydieranieSociálna sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu