Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Policajné vysvedčenie pre Slovákov počas pandémie KORONAVÍRUSU: Och, tak toto nie je ani na TROJKU!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Sú Slováci v náročných časoch poslušní? Alebo naopak vystrkujú rožky a ohrozujú tak seba aj svoje široké okolie? Polície sme sa opýtali, koľko priestupkov súvisiacich s COVID-19 u nás zaznamenali. Výsledok? Rozhodne nejde o malé číslo.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, policajti doposiaľ zistili takmer 1300 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény. "Takmer 350 prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok a viac ako 640 prípadov povinnosti nosenia rúšok," vymenovala ďalej. Dokopy teda ide o približne 2290 prehreškov! 

Pripomeňme si niektoré z nich. Ochrancovia zákona napríklad informovali o konaní 38-ročnej Bratislavčanky. Tá veselo pendlovala medzi Rakúskom a Slovenskom, pričom porušila viaceré povinnosti vyplývajúce z opatrenia vydaného Úradom verejného zdravotníctva SR. Úsmev jej však rozhodne zmizol z tváre, keďže čelí obvineniu z prečinu porušovania povinnosti za krízovej situácie. V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na dva roky.

Váš mobil môže dostať KORONAVÍRUS! Polícia varuje: Útočník o vás zistí všetko

Obvinenie má na krku aj 39-ročný Prešovčan, ktorého po návrate na Slovensko umiestnili do povinnej štátnej karantény v zariadení v Gabčíkove. Ani tam "nesekal dobrotu" a od začiatku spôsoboval problémy. Všetko vyvrcholilo opustením jeho izby bez rúška. Snažil sa dostať von z budovy. "Počas incidentu vulgárne napádal personál aj zasahujúce zložky, ktorých svojím správaním ohrozoval na zdraví," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Viac si prečítate tu.

Kde môžete nahlásiť porušovateľov karantény?

V prípade, že ste sa stali svedkom toho, ako niekto porušil karanténu, môžete to nahlásiť na číslo 158 alebo 159. Nezodpovedným ľuďom hrozí mastná pokuta vo výške 1659 eur. Právnické osoby za porušenie nariadení siahnu ešte hlbšie do vrecka. Pokuta v ich prípade predstavuje sumu 20-tisíc eur.

Viac o téme: PriestupkyPolícia SlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu